Markus Pejdž i Dejan Davidovac (©MN press)
Markus Pejdž i Dejan Davidovac (©MN press)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 23. novembar): Košarkaški večiti derbi na Jadranu, Bilbao na Betis, Sautempton izaziva Vulvse, tu je i Evroliga...

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.11.20. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Košarka, Jadranska liga)

Izabrane vesti

Crvena zvezda je perfektna u Jadranskoj ligi i želi da sačuva oreol nepobedivosti. Partizanu je pobeda neophodna kako bi zadržao dobru atmosferu unutar tima i produžio pobednički niz. Crno-beli su neporaženi od kada je na klupu seo Sašo Filipovski. Tradicija je na strani kluba sa Malog Kalemegrana pošto je Zvezda slavila u sedam od osam prvih derbija u sezoni na Jadranu u proteklih osam godina.

ATLETIK BILBAO – REAL BETIS, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Atletik Bilbao igra toplo-hladno, kuburi sa realizacijom i nije daleko od zone ispadanja. Na San Mames dolazi Betis čije utakmice obiluju golovima i uz Seltu je tim koji je u dosadašnjem toku sezone primio najviše golova. Iako ne prima mnogo golova, Atletikova mreža samo je jednom mirovala. U poslednja tri međusobna susreta, Baski su slavili dva puta s minimalcem.

 BASKONIJA – ZENIT, 19.30

(Košarka, Evroliga)

Baskonija i Zenit će odigrati zaostali meč 3. kola Evrolige koji je odložen zato što Zenit, kada je prvobitno trebalo da se odigra, nije imao osam igrača na raspolaganju koji nisu zaraženi virusom korona. Oba tima su ostvarila po četiri trijumfa u Evroligi. Lider tima iz Vitorije koji predvodi Duško Ivanović je Rokas Gedraitis, a Zenitov ključni igrač je Kevin Pengos i obojica prosečno postižu 19 poena. Španska i ruska ekipa su se u Evroligi sastale dva puta, a po pobedu je odneo svaki tim pred svojim navijačima.

 VULVERHEMPTON – SAUTEMPTON, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Vulverhempton loše je otvorio Premijer ligu, ali je uspeo da uhvati ritam pre nego što ga je nadigrao Lester u prethodnom kolu. Odavno Sautempton nije igrao lepo za oko i beležio sjajne rezultate u Premijer ligi kao ove sezone. Oba tima streme ka izlasku u Evropu. Sautempton je u seriji od tri pobede i poslovično na njihovim utakmicama pada dosta golova. Prošlogodišnji okršaj dva tima pripao je Vulvsima s rezultatom 3:2.

 BARNLI – KRISTAL PALAS, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Kristal Palas pruža promenljive partije i nikako se ne može znati na koju će nogu ustati Hodžsonov tim. Sa druge strane, Barnli je uz Vest Bromvič Albion i Šefild Junajted ekipa koja ne zna za pobedu, izvukao je dva boda iz sedam utakmica i jedan je od kandidata za selidbu u Čempionšip. Kristal Palas je favorit uprkos tome što igra na strani, ali to i nije prepreka za njih jer su upisali po dva trijumfa kod kuće i na gostovanju.

GETEBORG – HAKEN, 19.00

(Fudbal, Švedska 1)

Gradski rivali su u potpuno drugačijem položaju. Haken juri izlazak u Evropu, a Geteborg se grčevito bori za opstanak. Ipak, nijedan od dva tima ne nalazi se u dobroj formi iako su i jedni i drugi zabeležili trijumf u prethodnom kolu. Poslednja dva susreta gradskih rivala završena su bez golova.

GALATASARAJ – KAJZERISPOR, 17.30

(Fudbal, Turska 1)

Devetu rundu turskog šampionata zatvaraju timovi koji se nalaze na dva kraja tabele. Galatasaraj je trećeplasirani tim i pobedom bi prišao na bod zaostatka velikom rivalu – Fenerbahčeu. Kajzerispor će ponovo da bije bitke za opstanak, sakupio je šest bodova, nalazi se u zoni ispadanja i samo jednom je sačuvao mrežu. Galata tradicionalno lako izlazi na kraj sa Kajzerijem i slavila je u poslednjih šest duela.

KOPENHAGEN – RANDERS, 19.00

(Fudbal, Švedska 1)

I Kopenhagen i Randers su u minulom kolu pretrpeli poraz. Oba tima nalaze se u plej-aut zoni i čak ih ni trijumf ne gura u plej-of. Na utakmicama Randersa pada najmanje golova u prvenstvu Danske, a Kopenhagen je druga najgora odbrana lige i ni izbliza ne liči na prošlogodišnji tim koji je Mančester Junajted slomio tek posle produžetaka u četvrtfinalu Liga Evrope. Kopenhagen je nanizao pet uspešnih utakmica protiv Randersa, koji je slast pobede u međusobnom duelu poslednji put osetio pre pet godina.

PJAST – LEHIJA, 18.00

(Fudbal, Poljska 1)

Pjast je najneprijatnije iznenađenje poljske Ekstraklase. Osvojio je svega pet poena i drži fenjer, ali je napravio pomak u poslednja dva kola u kojima je slavio i remizirao. Lehija je u dve utakmice u nizu postigla po tri gola i odnela ceo plen, a novim trijumfom bi pretekla Gornik Zabrze i izbila na treću poziciju. Na prethodnih pet mečeva ova dva rivala tri boda je prigrabila Lehija. Pjast ne može da se podiči napadom za razliku od Lehije, a retke su situacije u kojima i jedni i drugi uspevaju da odbrane svoj gol i ne kapituliraju.

GAZ METAN – FCSB, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

FCSB je u seriji od pet pobeda. U prethodnom kolu nastradao je Botošani, a novom pobedom bi preuzeo lidersku poziciju od Krajove. Gaz Metan Medijaš se sa dva trijumfa približio plej-of zoni i preveo gol razliku u plus. FCSB je ubedljivo najefikasniji tim u Rumuniji i igra najatraktivnije, a u poslednjem međusobnom okršaju slavio je sa 1:0.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara