Lalatović 43. Vošin trener u samostalnoj Srbiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 13:27

Objavio zvanično i novosadski klub

Trener sa najviše pobeda u istoriji novosadskog kluba vraća se na Karađorđe. Lale su se zahvalile dosadašnjem šefu stručnog štaba Nemanji Krtolici, koji je seo na klupu crveno-belih nakon smene Božidara Bandovića. On je na šest utakmica sa Vojvodinom osvojio 11 bodova, a od Stare dame se dugogodišnji klupski radnik oprostio u stilu - pobedom nad Spartakom u Subotici 4:0.

Čelnici Novosađana odlučili su da nakon turbulentnog starta sezone na klupu dovedu Lalatovića, koji je već u dva navrata radio u najstarijem superligaškom klubu. Prvi put je temperamentni stručnjak preuzeo Lale u novembru 2015. godine, kada se zadržao svega godinu i mesec dana. Međutim, njegov drugi mandat u Novom Sadu bio je znatno uspešniji. Tada se zadržao dve sezone i za to vreme uspeo da ispiše istorijske stranice novosadskog kluba i donese Voši drugi trofej Kupa Srbije, u sezoni 2019/2020. Uz to, 46-godišnji stručnjak iz Beograda uspeo je da postane i trener sa najviše trijumfa u istoriji Stare dame (76).

Izabrane vesti

Njegov povratak u Novi Sad biće jubilarna 100. promena šefa struke u Vojvodini od njenog osnivanja. Takođe, renomirani superligaški trener će biti 43. Vošin strateg od "osamostaljenja" Republike Srbije. Ujedno poslednji Lalatovićev mandat na Karađorđu bio je i najduži od svih trenera Vojvodine u 21. veku. Jedini je ostao na kormilu Novosađana duže od jedne sezone, pre njega je to uspelo Tomislavu Manojloviću još 1999. godine.

Nenad Lalatović je od rastanka sa Vojvodinom, za tri godine i pet meseci promenio osam klubova. Ni u jednom se nije zadržao ni godinu dana. U Vošu dolazi nakon dva meseca provedenih u ekipi Mladosti z Lučana, gde je beležio izvanredne rezultate i doveo klub iz Dragačeva do treće pozicije u Mozzart Bet Superligi.  

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara