Feran Tores (Reuters)
Feran Tores (Reuters)

Barsu kidaju povrede, ali je jača od svega: Ni Feran Tores neće gostovati Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 16:01

Još jedan hendikep za Katalonce

S obzirom šta joj se sve dešava sa povredama, Barselona ove sezone beleži čudesne rezultate! Do kad će izdržati ovako, pitanje je...

Novi udarac za Katalonce je povreda krilnog napadača Ferana Toresa. Španski reprezentativac se povredio u uvodnim mečevima duela sa Alavesom minulog vikenda i morao je da napusti teren. Detaljni pregledi su pokazali da je reč o povredi butnog mišića koja zahteva mirovanje od osam nedelja. Reč je o sličnoj povredi koju je doživeo krajem januara i zbog koje je odsustvovao dva meseca. Ovo znači i da će Feran Tores sigurno propustiti Barselonino gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona 6. novembra.

Izabrane vesti

Ovo je poslednja u nizu povreda koje su poslednjih meseci uzdrmale tabor Katalonaca. Podsetimo, pretprošlog vikedna je tešku povredu ligamenata kolena doživeo golman Mark Andre Ter Štegen i završio je sezonu. Pre njega je ukrštene ligamente pokidao i mladi vezista Mark Bernal koji je bio Flikovo otkriće na startu sezonu i legitiman naslednik Serđa Busketsa. Na početku sezone je Ahilovu tetivu povredio i danski štoper Andreas Kristensen koji će odsustvovati sa terena do kraja godine.

Zbog mišićnih povreda su trenutno van stroja još Dani Olmo i Fermin Lopez, ali oni su u poslednjoj fazi procesa oporavka i očekuje se da zaigraju nakon reprezentativne pauze. Odranije fale neki takođe bitni igrači. Letos se na Kopa Amerika povredio standardni štoper Serhio Arauho i njegov povratak na teren je planiran za oko mesec dana. Sa nestrpljenjem se iščekuje i oporavak mlade zvezde Gavija koji je van terena već skoro godinu dana zbog pokidanih ligamenata kolena. Tek se oporavio i Frenki de Jong koji je počeo da dobija šansu sa klupe.

Od dolaska u Barselonu, trener Hansi Flik nije mogao da računa najjači tim i konstantno je morao da izmišlja iznuđena rešenja. Ali, išlo mu je prililčno dobro i afrimisao je gomilu Barsine dece iz La Masije. Debitovali su pomenuti Bernal (17), Andreas Kuenka (17), Serđi Dominges (19), Đerar Martin (22), Pau Viktor (22), ozbiljniju šansu dobili Ektor Fort (18) i Mark Kasado (21)... 

Barselona je u takvim okolnostima od početka sezone zabeležila devet pobeda i dva poraza u svim takmičenjima, ali tek sada ide težak raspored pošto nakon reprezentativne pauze slede mečevi sa Seviljom, Bajernom i Real Madridom pre nove pauze za nacionalne timove u novembru.



tagovi

Feran Tores

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara