(Reuters)
(Reuters)

Zapatila se serija teških povreda: Pet fudbalera nastradalo u samo dve sedmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 14:17

Kraj sezone i za Duvana Zapatu

Izgleda da je Rodri bio u pravu. Tražio je da se broj utakmica smanji, jer su fudbaleri izloženi velikim naporima, kao nikad otkako ova igra postoji. Maltene su prinuđeni da izlaze na teren na svaka tri dana i to pre ili kasnije utiče na njihovo telo. Usled zahtevnog ritma ispadaju iz stroja, čak i ugrožavaju karijere.

Poslednji u nizu igrača koji su nastradali zbog učestalih mečeva je Duvan Zapata. Kolumbijac je tokom Torinovog gostovanja Interu u sedmom kolu Serije A postigao gol, ali je kasnije na nosilima iznet sa terena, da bi detaljne analize potvrdile kako mu je stradao prednji ukršteni ligament kolena. A to znači operaciju, rehabiliaciju u trajanju od sedam do devet meseci, posledično tome i kraj sezone. Nevolja za letošnjeg novajliju iz Atalante je što je tom prilikom oštetio i meniskus, što dodatno komplikuje situaciju.

Izabrane vesti

Zapata je već peti fudbaler kome je stradao prednji ukršteni ligament kolena u periodu od svega dve sedmice. Samo što je rekao šta ga tišti, Rodri iz Mančester Sitija je morao pod nož, istu sudbinu su doživeli Realov desni bek Dani Karvahal, Juventusov štoper Bremer, kao i Mark Bernal iz Barselone. Za sve njih je sezona gotova maltene na početku. Podsećamo da kraj i za Mark Andre ter Štegena, s tim što je u slučaju Barsinog golmana drugi problem (Ahilova tetiva).

Sve navedeno upućuje na zaključak da bi nešto u kalendaru moralo da se promeni. U suprotnom će ovakvih vesti biti još. Nažalost.


tagovi

Torinopovredapovreda kolenaprednji ukršteni ligamentiDuvan Zapata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara