Star sport
Star sport

Piksijevo obećanje Andriji Maksimoviću: Debitovaćeš! Ti si primer klincima

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 10:21

Selektor uverava da je Zvezdinog talenta primetio tokom EP na Kipru

Proživljava Andrija Maksimović fudbalski medeni mesec. Pre dve sedmice je osetio čari večitog derbija, posle toga debitovao za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona na gostovanju Interu, dobio poziv u A reprezentaciju Srbije i obećanje selektora Dragana Stojkovića da će dobiti minute protiv Švajcarske i(li) Španije.

Talentovani vezista Crvene zvezde je jedno od otkrovenja sezone, te je kao nagrada za učinjeno u kratkom periodu stigao poziv pod zastavu. Piksi uverava da to nije slučajno.

Izabrane vesti

Upoznao sam Maksimovića proletos na Kipru kada je bilo Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, pitao sam tada naše ljude na tribinama za broj i ime tog momka. Upoznat sam s njim, skrenuo je pažnju i na meču UEFA Lige mladih, Crvena zvezda – Benfika, postigao gol, dosta dobro igrao, onda je usledio derbi, pa meč protiv Intera“, nabraja selektor državnog tima.

Svi su složni u oceni da 17-godišnji Zvezdin Mesi, kako mu tepaju, poseduje talenat za visoke domete.

Radi se o velikom potencijalu, dosta zrelo deluje na terenu, vidim da ima lep nadimak, od njega zavisi. Nisam imao nikakvu dilemu da ga uvrstim na spisak bez obzira na godine, iako je dete. Ima otvoren put za fenomenalan razvoj, samo će zavisiti od treninga, rada, pristupa, ali ima sjajnu perspektivu. Da li će debitovati kao stater ili će ući, to je nebitno, ali će debitovati. Zaslužuje to na osnovu prikazanog u kratkom periodu“.

Dodao je Piksi da je ovo poziv i ostalim darovitim dečacima da zapnu još više, jer se trud uvek isplati.

Lep se put otvara Maksimoviću, volim tehnički dobro potkovane igrače, koji imaju maštu, ideju, što Andrija pokazuje bez obzira na godine. Dobar je primer za ostale klince koji maštaju da igraju za reprezentaciju“, naglasio je Dragan Stojković.

 


tagovi

Andrija MaksimovićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeFSSLiga nacijaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara