Viktor Vembanjama (REUTERS/Benoit Tessier)
Viktor Vembanjama (REUTERS/Benoit Tessier)

Recite Vembanjami da će biti novi Bil Rasel

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 15:51

Legenda Boston Seltiksa poslala jaku poruku za "vanzemaljca" iz Francuske

I pre nego što je ušao u NBA ligu, Viktor Vembanjama zaludeo je Amerikance. Cele sezone su timovi namerno gubili kako bi imali što lošiji rezultat i što bolje šanse za prvog pika na NBA draftu 2023. godine, kako bi pokupili francusko čudo od deteta Viktora Vembanjamu, visokog 224 centimetara.

Na kraju su prava na bivšeg igrača Nantera, Asvela i Metropolitana dobili San Antonio Sparsi i popularni Vembi stigao je kod Grega Popoviča. Bolje nije moglo ni za njega, ni za franšizu koja tavori u ništavilu od odlaska Demara Derozana i Lamarkusa Oldridža, a pogotovo od odlaska velike trojke Toni Parker - Manu Đinobili - Toni Parker, uz Kavaja Lenarda koji je trejdovan upravo za Derozana.

Izabrane vesti

Videli su odmah na delu Sparsi šta su uzeli, cela NBA liga je zaluđena Vembanjamom, koji je završio drugi u trci za defanzivnog igrača godine, bio u najboljem defanzivnom timu i ruki godine sa 21,4 poena, 10,6 skokova i 3,9 asistencija. Uz to je bio i lider u blokadama prošle sezone.


Vembija tek čeka blistava budućnost, o čemu je govorio čuveni NBA košarkaš Bob Kuzi, koji sada ima 96 godina. Kuzi je rođen u Njujorku, ali je poreklom Francuz, pošto su njegovi roditelji francuski migranti, pa ima posebno mišljenje o Viktoru Vembanjami sa te strane.

"Prvi Francuz" NBA lige i dalje prati pomno sve što se dešava u najjačoj košarkaškoj ligi sveta i posebno prati Vembanjamu.

"Recite mu da da će biti sledeći Bil Rasel. Recite mu da ga prvi Francuz u istoriji NBA lige pomno prati i sa velikom pažnjom", poslao je Bob Kuzi poruku Vembanjami.

Hudini sijavih parketa, kako mu je bio nadimak dok je igrao, šestostruki je NBA šampion, MVP iz 1957. godine i jedan od najboljih plejmejkera u istoriji. Ušao je u Kuću slavnih i njegov broj 14 je povučen iz upotrebe u Boston Seltiksima. Igrao je zajedno sa Bilom Raselom, koji je osvojio 11 šampionskih titula i smatra se jednim od najboljih defanzivaca i generalno igrača u istoriji NBA lige.


tagovi

Viktor VembanjamaBob Kuzi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara