Nikola Jokić (REUTERS/Amr Alfiky)
Nikola Jokić (REUTERS/Amr Alfiky)

Ništa od Jokića i Denvera u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 15:20

Izvršni direktor NBA lige stavio (za sada) tačku na priče

Postojale su šanse, priče koje su okolo kružile, da bi Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem mogli da dođu u Beograd i odigraju jednu utakmicu, ali od tog posla neće biti ništa.

Pripremni turnir u Abu Dabiju privukao je mnogo pažnje, a tamo je Nikola Jokić demantovao komesara NBA lige Adama Silvera, koji je dao nagoveštaj da bi Denver Nagetsi mogli da igraju u Beogradu. Sada je demanti stigao i od izvršnog direktora NBA lige.

Izabrane vesti

Džordž Aivazoglu, direktor NBA lige, rekao je da ništa ne zna o potencijalnom gostovanju Denver Nagetsa u Beogradu, iako je rekao da je franšiza iz Kolorada kontaktirana za gostovanja po Evropi.

"Mislim da su Nagetsi tim koji je otvoren za gostovanja. Mi tačno znamo koji timovi žele da putuju i gde žele da igraju. Uzimamo to u obzir u našem planiranju. Gledamo moguća tržišta za naše NBA mečeve, ti gradovi moraju da imaju arene koji mogu da ugoste dva NBA tima. Tu mora da postoji zreo ekosistem da podrži ovaj veoma skup poduhvat. Takođe gledamo i na drugi tip akcija sa tim fondovima. Ponekad postoji meč između NBA i lokalnog tima, ponekad je to program za razvoj košarke. Postoji mnogo načina kako možete da donesete NBA iskustvo koji ne uključuju samo igranje mečeva", rekao je Aivazoglu.


Spominje se Pariz - povezano je sve sa Nikolom Jokićem.

"Košarkaška navijačka baza u Parizu je mnogo veća nego u UAE. To je zrelije košarkaško tržište, o tome govori i činjenica da su prvi pikovi na draftu iz Francuske. Sigurno je da bi bilo dobro, jer bih rekao da je Nikola Jokić taj tip zvezde koja ima globalan uticaj", jasan je izvršni direktor NBA lige.

O evropskim avanturama Denver Nagetsa govorio je i šef stručnog štaba tima za koji nastupa Nikola Jokić, Majkl Meloun.

"Otkako sam u ligi, ja uživam u predsezonskim putovanjima. Pre nekoliko godina išli smo u London. To je bio regularan sezonski meč. I drugačije je. Bilo je baš dobro za nas. Mislim da svaki put kada putujete po svetu i provodite vreme zajedno, vi sjedinjujete tim i učite o novoj kulturi, širite NBA uticaj na decu, dečake i devojčice. Dopadaju mi se ta iskustva, zaista. Možda ste vi novinari umorni, ali mi imamo nekoliko dana da se odmorimo u Denveru pre sledeće pripremne utakmice. Nadam se da se svi osećaju kao ja, ovo je bilo produktivno i pozitivno putovanje", izjavio je Meloun.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara