Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović: Stanje u Savezu teže nego što smo mislili, Pešiću je trebalo produžiti ugovor pre Igara

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 10:27

"Što to nije ranije urađeno nije pitanje za mene i ovaj tim koji je sada došao u KSS", ističe novi prvi čovek srpske košarke

Ne odustaje Nebojša Čović od Svetislava Pešića ni po koju cenu. Spreman je novi predsednik KSS-a da ide do kraja kako bi privoleo iskusnog trenera da ostane na klupi nacionalnog tima, što je između ostalog još jednom ponovio gostujući u Jutarnjem programu K1 televizije.

Prvi čovek srpske košarke je istakao da zbog svega što je uradio Pešić u prethodne tri godine na klupi Orlova, apsolutno zaslužuje produžetak saradnje, ali dodaje da je time trebalo da se pozabave i ljudi koji su do nedavno vodili Savez.

Izabrane vesti

"Mi nismo sporni. Ja sam to javno i rekao, Pešić je zaslužio produžetak ugovora, sad što to nije ranije urađeno, a trebalo je dva-tri meseca pred Olimpijadu, nije pitanje za mene i ovaj tim koji je sada došao u KSS. Otvorena su mu vrata i nemamo nijedan problem ili zadršku u pogledu produžetka saradnje. Igrači su takođe izrazili svoje mišljenje. Ne priča se sada o njima, ali pričaće se i te kako već u novembru. Teško da možete da računate na evroligaške igrače pošto 21. novembra kada se bude igrala Danska-Srbija igra se derbi Zvezda Partizan u Evroligi. Koliko će oni igrača dati, sa kakvom ćemo reprezentacijom izaći", najavljuje Čović sa kakvim bi problemima sve mogli da se bore u budućem periodu.

Kako je otkrio, imao je već sijaset razgovora sa njim, i da razume sve što je on rekao u pogledu njegovim godina, ali i određenih nesuglasica koje su njih dvojica imali u prošlosti.

"Mi smo imali četiri, pet razgovora, juče još jedan dodatni. On je ovde tri godine neprekidno bio smešten u Beogradu, odvojen od porodice. Razgovarali smo kako bismo mogli da napravimo drugačiju varijantu, da ublažimo te probleme, on je bio jedini trener zaposlen u savezu na neodređeno vreme, a to nije baš normalno. Uz uvažavanje svega što kaže, to da ima 75 godina, da hoće da uspori ritam života, ali ima tu i stvari koje su ostale iz prethodnog perioda, nekih nesuglasica koje su se događale, ali da to ostavimo po strani, jer neće pomoći oko ovih razgovora."

Svesno se uhvatio sa time u koštac, ali priznaje da je stanje teže nego što je očekivao.

"Znao sam da ima problema, svaki dan kako radimo analizu doživim neko novo iznenađenje, stanje je teže nego što smo mislili. Marina (Maljković, prim, aut) ima ugovor još godinu dana, Pešiću je istekao ugovor krajem septembra. Ima puno normativnih akata koji treba da se ubrzano menjaju, ali sezona je počela i ne možete u toku sezone da pravite neke velike poremećaje", podvukao je Čović.


tagovi

Nebojša ČovićSvetislav PešićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara