©Reuters
©Reuters

Uđeš u Premijer ligu i pokondiriš se: Ipsvič razbio kasu za momka od 51 minut igranja u Čelsiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 01:14

Traktor Bojsima je dosadašnji transfer rekord iznosio 6.700.000 evra, novi je četiri puta veći

Ipsvič je postao glavna figura Čempionšipa prethodnog proleća, budući da se vratio u Premijer ligu posle 22 godine, i šta se sad zbiva? Sada je krenuo u sklapanje tima koji bi mogao da bude konkurentan u borbi za opstanak u najvišem rangu engleskog fudbala. U te svrhe pokondirili su se istorijski gledano skromni Traktor Bojsi, skromni po pitanju izdvajanja sredstava za angažovanje novih igrača. Čak 26.000.000 evra (22.000.000 funti) izdvojio je Ipsvič kako bi od Čelsija otkupio 21-godišnjeg Omarija Hačinsona.

Reprezentativac Jamajke proveo je i prethodnu sezonu na Portman Roudu kao pozajmljeni igrač Plavaca, a sada je postao trajno vlasništvo kluba koji će u avgustu zaigrati Premijer ligu prvi put od 2002. godine. Koliko je ovaj transfer visok za standarde Ipsviča, govori i činjenica da je transfer Hačinsona četiri puta skuplji od dosadašnjeg klupskog rekorda. Islanđanin Herman Hrejdarson došao je leta 2000. iz Vimbldona za 6.700.000 evra.

Izabrane vesti

Desnokrilni napadač je prethodne sezone bio jedan od najvažnijih članova postave Ipsviča koja je izborila promociju, a u svim takmičenjima odigrao je 50 utakmica, dao 11 golova i zabeležio šest asistencija. Hačinson je Arsenalovo dete, pošto je od 12. do 19. godine bio član Tobdžija, a onda je leta 2022. potpisao za Čelsi. Tokom sezone 2022/23 odigrao je dve utakmice, ukupno ukupno 51 minut i time završio sa angažmanom na Stamford Bridžu. Možda nisu Plavci dobili ništa od Hačinsona na terenu, ali su finansijski gledano uradili fantastičan posao, pošto će uz pozamašno obeštećenje dobiti i 25 odsto od naredne prodaje. Vredi istaći da će određena suma novca pripasti i Arsenalu na osnovu trening kompenzacije.

Trener Ipsviča Kiran Mekena rekao je po Hačinsonovom potpisu:

"Zadovoljstvo nam je što smo vratili Omarija za stalno. Omari je neko sa kim smo svi uživali u radu prošle sezone, a osoblje, njegovi saigrači i navijači su videli kako je rastao i razvijao se tokom godine, što je svedočanstvo napornog rada koji je uložio. Uticaj koji je imao na tim tokom cele sezone, posebno u drugom delu, bio je dokaz toga i on je, kao i mnogi njegovi saigrači, odigrao značajnu ulogu u tom uspehu kluba. Mislimo da je Omari fantastičan igrač i osoba koju treba imati u klubu za dugoročnu budućnost. On je gladan da napreduje i pokaže da može da se takmiči i razvija u Premijer ligi.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024TransferiČelsiPremijer ligaIpsvičOmari Hačinson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara