Džejlen Hord (©AFP)
Džejlen Hord (©AFP)

Košarkaška pijaca: Makabi doveo prvo pojačanje, Dubljević se vratio u Španiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 17:38

Met Kostelo iz Baskonije otišao u Valensiju

Nastavljaju se dešavanja na evropskom košarkaškom tržištu. Potpis potpis stiže, aktivno je sa svih strana, a ponajviše u evroligaškom okruženju.

Iako je ovih dana na stanju potpuni egzodus iz Makabija usled još uvek aktuelnog ratnog stanja u državi, šampion Izraela je obelodanio prvo pojačanje za narednu sezonu. U pitanju je francuski krilni centar Džejlen Hord koji je potpisao ugovor na dve godine i prvi put u karijeri će se oprobati u Evroligi.

Izabrane vesti

Prethodne dve sezone je proveo u redovima Hapoela iz Tel Aviva, a tokom prethodne sezone u tamošnjem šampionatu je beležio 17 poena uz pet skokova. Tokom karijere je igrao još za Portland i Oklahomu u NBA ligi.

Takođe, punom parom rade i u Asvelu i Efesu. Francuski tim je potpisao novog igrača, dok je turski predstavnik na pragu jednog. U Vilerban stiže Šakil Herison koji je prošlu sezonu nastupao za Memfis, mada je više vremena proveo u razvojnoj ligi gde je proglašen za defanzivnog igrača. Sa druge strane, istanbulski tim bi trebao da bude jači za NBA veterana, Stenlija Džonsona. Bivši as San Antonija, LA Lejkersa, Toronta, Nju Orleansa i Detroita bi trebao da bude zamena za Vila Klajburna koji se nalazi na izlaznim vratima.

Španska publika će posle nekog vremena ponovo gledati Bojana Dubljevića, Crnogorski centar je raskrstio sa Zenitom, ali se ne vraća u Valensiju, tim gde je stekao legendarni status, već je potpisao ugovor na dve godine sa Saragosom.

Za kraj, ostajemo u Španiji, ali odlazimo u Valensiju koja je dogovorila transfer Meta Kostela iz Baskonije. Američkom centru je istekao ugovor sa baskijskim klubom koji je imao mogućnost da mu ponudi produžetak saradnje, ali nije izjednačio finansijske zahteve Slepih miševa koji su ga potpisali na naredne dve godine.

Nije čudno što je Kostelo odabrao evroligaški tim zameni onim koji će naredne sezone nastupati u Evropkupu pošto mu je plata povećana za više od 200.000 evra.

Kostelo je lani prosečno beležio 9,4 poena uz 4,5 skokova u elitnom evropskom takmičenju, dok je u ACB ligi imao još veće brojke - 11,9 poena i 4,8 uhvaćenih lopti.


tagovi

KK AsvelKK SaragosaKK Makabi Tel AvivKošarkaški transferiMet KosteloBojan Dubljević

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara