©Starsport
©Starsport

Zvezda se rastala sa trojicom, otišao i Tompkins

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.24. | 12:18

Mali Kalemagdan zvanično napustili Hanga i Smart

Uveliko traje reorganizacija igračkog kadra na Malom Kalemegdanu, a poslednji u nizu koraka u okviru nje predstavlja rastanak kluba sa trojicom igrača.

Kako je Crvena zvezda zvanično saopštila deo tima u narednoj sezoni neće biti Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart.

Izabrane vesti

"Crvena zvezda obaveštava javnost da mađarski reprezentativac i prvotimac našeg kluba u upravo završenoj 2023/24, Adam Hanga neće nositi crveno-beli dres u novoj takmičarskoj sezoni. Klub i igrač su sporazumno okončali saradnju po završetku sezone, a Adam Hanga je slobodan u izboru nove sredine. Istovremeno, i Amerikanci Trej Tompkins i Džavonte Smart neće biti deo takmičarskog pogona našeg kluba u sezoni 2024/25. Tompkins i Smart koji su u klub stigli početkom 2024. godine, dali su doprinos tokom drugog dela sezone u kome se naš tim borio za osvajanje tri trofeja", navedeno je u saopštenju kluba, a Zvezda se ovom prilikom zahvalila igračima i poželela im sreću u daljim karijerama.

Hanga, čiji je odlazak bio očekivan, već je dovođen u vezu sa Huventudom, a tokom minule sezone je beležio u proseku osam poena po utakmici u Evroligi, odnosno 6,3 u regionalnom takmičenju.

Kada je u pitanju Smart, može se reći da nije opravdao očekivanja javnosti od dolaska na Mali Klemegdan, dok Tompkins ostao nedorečen s obzirom na to da se vrlo kratko zadržao među crveno-belima.


tagovi

Džavonte SmartKK Crvena zvezdaTrej TompkinsAdam Hanga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara