Žan Filip Kraso (MN Pres)
Žan Filip Kraso (MN Pres)

Kraso odlazi, Zvezdi 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 22:00

Napadač iz Obale Slonovače ne putuje sa crveno-belima u Rusiju

Godinu dana nakon što je potpisao za Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, Žan Filip Kraso napušta stadion Rajko Mitić. Prema saznanjima Mozzart Sporta napadač iz Obale Slonovače noćas se neće naći u avionu kojim crveno-beli putuju na turnir u Rusiju, već ostaje kako bi završio transfer u francusku Ligu 2 u kojoj je nastupao i pre dolaska u Beograd. Kraso će zaigrati u Parizu, a šampion Srbije će od njegove prodaje da zaradi 1.500.000 evra. Gledajući njegov sirovi talenat ostaće žal, bar kod navijača Crvene zvezde, što duže nije nosio klub sa Marakane. Ali usled lenjosti i ravnodušnosti imao je problem sa minutažom. Prvo kod Baraka Bahara, potom i kod Vladana Milojevića. Još na početku priprema za novu sezonu bilo je jasno da će Kraso teško uklopiti u sistem pedantnog stručnajak iz Aranđelovca. Ali ako ništa drugo, Crvena zvezda je uspela da sa Krasoom ostavi mali finansijski benefit. Doveden bez obeštećenja kao želja Marka Marina, crveno-belima je doneo 1,5 miliona evra.

Momak rođen 1997. godine u Štutgartu vraća se u sredinu u kojoj su ga maestralne igre i preporučile Crvenoj zvezdi. U redove beogradskog velikana stigao je nakon isteka ugovora sa Sent Etjenom i sezone obeležene dabl-dabl učinkom (17 golova, 12 asistencija), prvi taktovi u Mozzart Bet Superligi bili su obećavajući sa pet postignutih i dva nameštena gola u uvodne tri runde, ali je u nastavku sezone postao kolateralna šteta dolaska Šerifa Endijaja. Usledila je oseka u minutaži i do kraja sezone, 26-godišnji ofanzivac se nije naigrao fudbala - ni kod Baraka Bahara, ni kod Vladana Milojevića.

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta, Kraso napušta Zvezdu sa 36 odigranih utakmica, devet pogodaka i pet asistencija. Dakle, učestvovao je u 14 pogodaka ekipe za 1.489 minuta na terenu što znači da je u proseku bio strelac ili asistent na svakih 106 minuta. Objektivno gledano, nije imao pravu šansu za blesak u Ligi šampiona budući da je u elitnom takmičenju odigrao tek stotinak minuta i isključivo imao status rezerviste. Mada je za to delimično i sam kriv... Govor tela na terenu mu nije bio baš dobar, čak i u trenucima kada je dizao publiku na noge.

Kraso će biti sedmi igrač koji je ovog leta napustio Ulicu Ljutice Bogdana, posle kapitena Aleksandra Dragovića, Osmana Bukarija, Marka Stamenića, dvojice golmana Milana Borjana i Zorana Popovića, te Nemanje Milunovića.

Računajući prodaju Bukarija američkom Ostinu za 7.000.000 evra, te Stamenića Notingem Forestu za 5.500.000, sa Krasoom Zvezda će zaokružiti 14.000.000 evra prihoda od transfera ovog leta. Sa tendencijom da kasa nastavi da se puni mogućim odlaskom pre svega In Bom Hvana.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Žan Filip KrasoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara