Vanja Ilić (Star Sport)
Vanja Ilić (Star Sport)

Vanja Ilić dva puta u metu – Radnički remizirao sa Rumunima

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 20:16

Nišlije odigrale 2:2 sa Politehnikom Jaši u prvoj proveri na pripremama u Bugarskoj

U momentima dok Rumuni igraju utakmicu osmine finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, jedan njihov prvoligaš imao je poslednju proveru pred početak nove sezone. Poslednja za Politehniku Jaši bila je prva kontrolna utakmica za niški Radnički tokom boravka u Banskom, a završena je nerešenim rezultatom – 2:2.

Rumuni su poveli, Nišlije preokrenule pogocima Vanje Ilića i sa prednošću otišle na odmor, da bi drugi, baš kao i prvi gol, Radnički primio vrlo brzo nakon što je lopta krenula sa centra, što bi se reklo „iz svlačionice“. Portugalac Tešeira je pogodio već u četvrtom minutu, Vanja Ilić je bio strelac u 15. i 18, a konačan rezultat postavio je Roman u 48. minutu.

Izabrane vesti

Oba tima po jedan gol postigla su iz penala, onaj za Radnički inudio je Đin Ho Đo, na svom debiju za niški klub. Radnički je ranije danas ozvaničio transfere Đoa i Trivantea Stjuarta, o čemu je Mozzart Sport prvi pisao još prošle sedmice, ali se dolazak napadača sa Jamajke, koji je proletos nastupao za Javor, kao pozajmljeni fudbaler Salernitane, među nove saigrače još uvek očekuje.

Ako je to neki zanimljiv parametar, ova dva tima satstala su se na istom mestu pre tačno godinu dana, a tada je Radnički, takođe posle preokreta, slavio sa 2:1.   

Radnički je prvo poluvreme odigrao u sastavu: Stanivuković, Petrović, Pavlović, Stojanović, Đo, Vojnović, Ilić, Čolović, Bosić, Belaković, Ivelja. Ivelja i Pavlović ostali su na terenu i u nastavku, a šansu su dobili još: Kitanović, Etongu, Dušanić, Lazović, Jevremović, Terzić, Nikolić, Bamidele i Pantić.

Za Politehniku Jaši nastupili su: Ailenei, Tanasa (od 55. Todoroski), Soares (od 60. Silva), Samajoa (od 45. F. Ilie), Atanaskoski (od 55. Ispas), Luka Mihai (od 45. Roman), Bordeianu (od 85. Ćobanu), Itu (od 60. Markioni), Stefanović (od 82. Kamilo, od 90. Dobrean), Georgi (od 86. V. Ilie), Teikseira (od 45. Tailson).

Sledeću proveru Nišlije će imati u petak protiv CSKA iz Sofije.


tagovi

Radnički NišVanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara