©AFP
©AFP

Soči podigao Drkušićevu cenu na 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.24. | 13:26

Rusi žele da profitiraju na osnovu igara Slovenca u Nemačkoj

Sjajne igre Vanje Drkušića u dresu Slovenije na Evropskom prvenstvu uticale su da značajno poraste interesovanje evropskih klubova za njega, a samim tim i apetiti Sočija koji se nada značajnom prilivu od prodaje štopera.

Uspeo je defanzivac sa saigračima da zaustavi neke od najboljih napadača današnjice i da dovede selekciju Matjaža Keka na korak od četvrtfinala, te je zahvaljujući igrama protiv Danske, Srbije, Engleske i Portugalije dospeo na radar brojnih klubova.

Izabrane vesti

O Drkušićevom transferu iz Sočija, kluba koji je tokom minule sezone ispao iz Premijer lige Rusije, govorilo se i pre Evropskog prvenstva, kada su interesovanje pre svih pokazali najbolji ruski klubovi, ali i Crvena zvezda i Nant, međutim konkurencija za potpis štopera se preko noći zaoštrila, dok je cena skočila.

Prema navodima ruskog novinara Ivana Karpova, interesovanje za reprezentativca Slovenije pokazali su Benfika, Hofenhajm, Alaves, kao i tri kluba iz Rusije. Isti izvor navodi i da su apetiti Sočija porasli te da klub za slobodu igrača očekuje oko 7.000.000 evra uz bonuse.

Podsetimo, prethodnog leta je Soči Drkušićevu slobodu procenio na 3.000.000 evra, što se ispostavilo kao previsoko obeštećenje za interesente na čelu kojih je bila Crvena zvezda. Ispadanje ruskog kluba iz elite bilo je razlog da se Slovenac ponovo nađe na listi želja klubova, međutim dobre igre u Nemačkoj mogle bi mnogima da pokvare planove.


tagovi

Vanja DrkušićSoči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara