Kemba Voker (©Star Sport)
Kemba Voker (©Star Sport)

Neslavan kraj: Sezona u Evropi kao izlet, pa penzija

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 20:58

Nekadašnji Ol star i NCAA šampion okačio patike o klin

Delovalo je kao da je u penziji već dve-tri godine, ali definitivno je zbog problematičnog levog kolena ostao bez mogućnosti da ima još i bolju karijeru. Kemba Voker je posle jednogodišnje eksurzije po Evropi rešio da se penzioniše sa 34 godine, potvrdio je na društvenim mrežama.

Nekadašnji NCAA šampion sa Jukonom i četvorostruki uzastopni NBA Ol star nije mogao da pruži više, u Evroligi je bio neupotrebljiv, ali će mu se pisati da je igrao i Evroligu, debitovao protiv Crvene zvezde i da nije uradio maltene ništa vredno pomena.

Izabrane vesti

Voker se u svojoj objavio zahvalio mnogima na “izuzetnom putovanju“ kroz koje je prošao.

“Želim da objavim da sam se zvanično penzionisao. Sve ovo je bilo kao san. Kada se osvrnem za sobom, ne mogu da verujem da sam postigao sve ovo u svojoj karijeri. Znam da ne bih uspeo ništa bez podrške sjajnih ljudi. Košarka će zauvek biti deo mog života, iz tog razloga ovo nije zbogom. Jako sam uzbuđen zbog sledećeg poglavlja u karijeri“, napisao je Voker.

On je na 26 evroligaških utakmica imao prosek od 4,4 poena, 1,4 skoka i 1,1 asistencije za prosečno 11 minuta na parketu. Njegova najbolja utakmica bila je protiv Panatinaikosa u decembru kada je ubacio 13 poena, uz tri skoka i četiri iznuđena faula.

U NBA ligi proveo je 12 godina, a poslednju utakmicu odigrao je u dresu Dalas Maveriksa. Tokom devet utakmica u franšizi iz Teksasa bio je na karijernom minimumu od osam poena, 2,1 dodavanja i 1,8 uhvaćenih lopti. Pamtiće se da je u periodu od 2017. do 2020. bio Ol star igra, a kroz celu karijeru ima prosek od 19,3 poena, 5,3 asistencije i 3,8 skokova na 750 utakmica, od čega je u 697 bio starter.

Najduži period, čak osam godina proveo je u Šarlotu, posle čega je dve godine bio u Bostonu, te po jednu u Njujorku i Dalasu. Hornetsi su ga 2011. godine birali kao devetog pika i trebalo je da pokaže mnogo više, ali je tokom proteklih pet godina imao sijaset povreda. Čak tri operacije levog kolena, koje mu je nanelo najviše problema.

Sjajan košarkaš, ali nedorečena karijera.


tagovi

Kemba VokerKK MonakoEvroligaNBA liga

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara