Jergen Strand Larsen (Reuters)
Jergen Strand Larsen (Reuters)

Nova skandinavska haubica u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 21:42

Vulvsi investirali u Norvežanina iz Selte

Uglavnom su Skandinavci poznati fudbalskoj javnosti po stamenoj građi i borbenosti, ali bilo je tu i velikih majstora poput Mihaela Laudrupa, Zlatana Ibrahimovića, Henrika Larsona, Alana Simonsena, Jarija Litmanena... Bilo je tu još mnogo igrača svetske klase, pogotovo napadača. U grupu rasnih centarforova su bili Ole Gunar Solskjer, Tore Andre Flo, Stefan Iversen, a trend ubitačnih napadača se nastavlja i u trećoj deceniji 21. veka za Vikinge.

Minule sezone su Erling Haland i Aleksander Serlot bili među najboljim „devetkama“ na Starom kontinentu, Rasmus Hejlund je odigrao dobru sezonu za Mančester Junajted, Aleksander Isak je u Njuksalu bio treći strelac Premijer lige...

Izabrane vesti

Danas se još jedan skandinavski golgeter preselio na Ostrvo - Jergen Strand Larsen.

Partije norveškog napadača nisu prošle ispod radara i posle tri godine u španskoj Selti, uputio se ka Engleskoj, gde će braniti boje Vulverhemptona u transferu koji potencijalno iznosi 30.000.000 evra. Pozjamica vredna 3.000.000 evra plus opcija otkupa za 27.000.000 i ugovor do leta 2029.

Prošle sezone je sa galicijskim timom uspeo da ostane u Primeri, upisavši 13 golova i tri asistencije na 37 odigranih mečeva. Sjajno je igrao kod Rafe Beniteza iako je iskusni strateg morao da plati ceh otkazom tokom niza loših rezultata u martu. Veoma je jak u duelu i odlično mu leži uloga "sidraša", koja će sigurno značiti izabranicima Gerija O Nila naredne sezone. Pogotovo Mateusu Kunji i Hvangu Hi Čenu, koji nisu klasični napadači i igrač takvog profila će im sigurno značiti da sa krila pokažu sav kvalitet koji poseduju.

Larsen je pre odlaska u Seltu igrao za holandski Groningen u koji je došao iz norveškog Sarpsborga u kome je počeo karijeru. Ovog leta su se za njega raspitivali Roma, Lacio, Volfzburg, ali su Vukovi sa Molinoa bili najuporniji.


tagovi

Jergen Strand LarsenLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara