Nikola Jović (©Star Sport)
Nikola Jović (©Star Sport)

Odlične vesti: Stopalo Nikole Jovića je u redu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 17:18

Snimak ide na definitivnu potvrdu eksperata u SAD, srpski reprezentativac uskoro kreće sa treninzima

Prve prognoze su bile dobre, međutim izjava Svetislava Pešića da postoji "ogroman otok" na stopalu delimično je uplašila košarkašku javnost u Srbiji. Ipak, kako nezvanično saznanje Mozzart Sport, stižu odlične vesti jer je stopalo Nikole Jovića posle najnovijih specijalističkih pregleda i urađenih snimaka potpuno u redu!

Iako i dalje oseća male posledice - što je i normalno zbog prirode povrede - nezgode koju je doživeo u Majamiju pred povratak u Srbiju, Jović bi mogao da krene sa košarkaškim treninzima u narednim danima što su jako ohrabrujuće vesti s obzirom na to da je prva utakmica grupne faze 28. jula u Lilu. To bi moglo da znači da košarkaš Majamija možda ne zaigra u prvim pripremnim utakmicama, ali sve ukazuje da će biti u kombinaciji za put na Olimpijske igre i konačni spisak.

Izabrane vesti

Veliki posao uradili su naši doktori i ljudi zaduženi za Jovićev oporavak, pa se tako rešio zaštitne čizme i sada može da razmišlja o narednim koracima. Rezultati pregleda, kao i njegovi snimci ići će na definitivnu potvrdu kod specijalista u SAD, ali kako se može čuti on se oseća dobro, a najvažnije od svega je da je stopalo u redu, odnosno da ne postoje eventualni problemi. On je i sam poručio da je optimističan, mada i da nije 100 odsto siguran da će biti spreman, čekali su se rezultati ključnih pregleda, ali je sadašnja pozicija i te kako ohrabrujuća.

Srbija prve provere iza zatvorenih vrata ima 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Zatim sledi zvaničan prijateljski meč koji će Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Ekipa odatle ide u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni, a u planu je još jedan kontrolni susret. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Nadamo se u sastavu koji Svetislav Pešić bude želeo, odnosno da će povrede zaobići kandidate za dres.



tagovi

Olimpijske igre 2024košarkaška reprezentacija SrbijeNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara