Majkl Meloun (©AFP)
Majkl Meloun (©AFP)

Meloun: Čim je Vestbruk ušao u teretanu, osetila se drugačija energija; Momci žele ponovo na vrh

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 19:34

“Verujem da Džamal, Majkl (Porter Džunior) i Nikola mogu ove sezone da uzmu još i više šuteva sa distance“, rekao je trener NBA šampiona iz 2023.

Upalili su motore košarkaši Denvera i otvorili vrata novinarima nešto manje od mesec dana pred start nove sezone. Javnosti se obratio novajlija Rasel Vestbruk koji nije krio kolika mu je čast što će deliti svlačionicu sa Nikolom Jokićem, najbolji košarkaš sveta je takođe izašao pred medije, a pre njega govorili su trener Majkl Meloun i Generalni menadžer Kalvin But.

Na prvu je Meloun najavio da će ovo biti godina u kojoj će Denver napasti povratak na šampionski tron.

Izabrane vesti

“Hajde da uđemo u sezonu sa jasnom porukom. Ne da se budemo opušteni, već da napadnemo sve, da ih podsetimo šta sve možemo. Naš je cilj da budemo među tri najbolje defanzivne ekipe u ligi, pošto smo prošle sezone bili među osam“, rekao je Meloun na startu konferencije.

Naravno, odmah je novinare zanimalo kako Meloun gleda na dovođenje Rasela Vestbruka.

“Ras je bio u teretani juče i odmah se među igračima osetila druga energija. Ne mogu da vam to opišem, ali je sjajno. Mnogo volim što je ovde. Volim igrače koji podižu letvicu svake večeri. Među momcima vlada energija, kao da žele ponovo da se vrate na vrh. Osetili smo uspeh pretprošle sezone, onda smo dobili udarac i sada ne žele da potroše novu šansu“.

Vestbruk će doneti veliko iskustvo u bekovsku liniju, pogotovo ako uzmemo u obzir da će rotaciju činiti Kristijan Braun i Džulijan Stroter.

“Kristijan je pokazao i dokazao da je spreman da preuzme veliku odgovornost. Rasel je poznat po tome da voli da čuva najbolje protivničke igrače, on će takođe da ponese teret i poguraće nas sve“.

Još malo o Rasu...

“Pričao sam nekoliko puta sa njim. Poštujemo njegov nivo posvećenosti i rada. Jedina stvar koju nije uradio je da osvoji titulu. Inače ima impresivan rezime. On je želeo da bude deo ove ekipe, svlačionice i franšize, svidelo mu se ono što radimo poslednjih godina. Njegov glas, liderska i takmičarska crta, sve su to stvari koje će pomoći ovom timu, već i pojedincima da budu najbolja verzija sebe. Rasel je budući član Kuće slavnih. U svakoj utakmici donosi mnogo“, priča Meloun i dodaje:

“Kada se govori o njemu, malo ko pominje njegovu odbranu. Priča se o tome koliko je brz, eksplozivan, da ima osećaj za skok i organizaciju igre. Međutim, njegova odbrana prošle godine u Klipersima bila je sve bolja kako je vreme prolazilo. Imamo čoveka sa kojim možemo da zatvorimo utakmicu, ko zna ligu, ljude, ima poštovanje kod sudija“.

Trener Nagetsa posebno je nahvalio Džulijana Strotera, koji je u prošloj sezoni zabeležio 50 nastupa. Indirektno je potvrdio da će se on i Kristijan Braun boriti za to ko će imati bolju ulogu i više minuta na poziciji startnog beka.

“Bio je u teretani celog leta svakog dana, bukvalno svakog. Radio je kao konj. Nikada nisam bio neko ko voli da daje stvari tek tako. Želim da vidim borbu, da se momci bore za svoje mesto“.

Medijima se obratio i generalni menadžer Nagetsa Kalvin But. On je prokomentarisao odluku da se Džamalu Mareju produži ugovor na maksimalnih 209.000.000 dolara.

“To je samo prirodan sled događaja, takvi su bili i pregovori. Džamal nam je bio fantastičan proteklih godina i verujem da će biti takav i narednih sezona“.

Najavio je i početak razgovora sa Eronom Gordonom o novom ugovoru.

“Moći ćemo da počnemo sa pregovorima već od petka, voleo bih da ostane dugo sa nama“.

But je takođe govorio i o pojačanjima sa etiketom 'rezerve'.

“Tema igrača na klupi stalno se provlači, svake godine otkako sam ovde. Imamo devetoricu sjajnih momaka. Ako ostanemo zdravi, verujem da ćemo biti u dobroj poziciji“.

Svestan je da ekipa nema baš izuzetnu šutersku liniju.

“Svesni smo toga i konstantno pratimo situaciju. Međutim, treba da svima bude jasno da mi imamo činioca koji nas čini drugačijim od konkurencije, a to je Nikola Jokić koji ne dominira šutevima za tri poena“.

Na to se nadovezao Meloun...

“Verujem da Džamal, Majkl (Porter Džunior) i Nikola mogu ove sezone da uzmu još i više šuteva sa distance“.


tagovi

Majkl MelounKalvin ButNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara