Hulijan Alvarez (Reuters)
Hulijan Alvarez (Reuters)

Zato je i doveden: Hulijan Alvarez spasao Atletiko

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 23:08

Kolčonjerosi teškom mukom osvojili Balaidos

Tukao je Atletiko prethodnih godina Seltu gde je stigao, a tradicija je nastavljena i večeras. Doduše, mnogo teže nego što se očekivalo.

Golom velikog letnjeg pojačanja Hulijana Alvareza, Kolčonjerosi su minimalcem 1:0 osvojili Balaidos i zabeležili sedmu uzastopnu pobedu protiv Selte. Prvi put u istoriji su nanizali sedam trijumfa protiv rivala iz Viga.

Izabrane vesti

Večerašnjom pobedom, Atletiko je preskočio Viljareal na trećoj poziciji prvenstvene tabele, ali Barselona i Real beže. Simeoneov tim je i dalje bez poraza u Primeri, ali je večeras rizikovao da još više izgubi korak za najvećim rivalima.

Atletikov trener je izveo najjači tim osim što je iznenadio sa sinom Đulijanom u startnih 11. Napadački tandem su činili Grizman i Serlot, ali nije to dobro izgledalo… Atletiko u prvom poluvremenu nije imao nikakav šut, Selta je bila bolja. U finišu poluvremena je imala i najbolju šansu kada je Oblak strašnom intervencijom zaustavio Aspasov šut sa distance.

Video je Simeone da ne ide pa je u 54. minutu na teren poslao Hulijana Alvareza umesto Kokea i zaigrao sa trojicom napadača. I opet je Atletiko bio bezopasan. Selta je nastavila bolje da igra i imala još jednu veliku šansu koju je Oblak skinuo Iglesijasu i opet spasao goste.

Po svemu prikazanom je Selta večeras zaslužila pobedu, ali je Atletiko slavio iz prve velike šanse u 89. minutu. Hulijan Alvarez je na sjajnu asistenciju postigao drugi gol u dresu Madriđana od letošnjeg dolaska iz Mančestera i doneo pobedu. Zbog ovakvih utakmica i golgeterskog osećaja je i doveden. To je ono što fali Kolčonjerosima poslednjih godina…

PRIMERA - 7. KOLO

Utorak

Valensija - Osasuna 0:0

Sevilja - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Tores 45ag, Edžuke 85 - Peres 56/

Real Madrid - Alaves 3:2 (2:0)

/Vaskez 1, Embape 40, Rodrigo 48 - Benavides 85, Garsija 86/

Sreda

Đirona - Rajo Valjekano 0:0

Barselona - Hetafe 1:0 (1:0)

/Levandovski 19/

Četvrtak

Espanjol – Viljareal 1:2 (1:1)

/Žofre 45+1 – Peres 45+6, 63/

Las Palmas – Betis 1:1 (1:1)

/Moleiro 9 – Lo Selso 45+3/

Selta Vigo - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Alvarez 89/

***kvote su podložne promenama

Ranije odigrano

Maljorka – Sosijedad 1:0 (1:0)

/Prats 36/

Leganes – Atletik Bilbao 0:2 (0:0

/Vivijan 65, I. Vilijams 75/



tagovi

Hulijan Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara