Jokić i Gordon (AFP)
Jokić i Gordon (AFP)

Velike reči Erona Gordona: Ubijam se da uveličam Nikolino vreme u NBA, biće jedan od najvećih u istoriji

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 21:20

Kaže saigrač i prijatelj srpskog centra

Nemoguće je da ste pogledali dvocifren broj utakmica Denver Nagetsa, a da niste pomislili "Nikola Jokić može zatvorenih očiju da pakuje koševe Eronu Gordonu." Verovatno i niste daleko od istine jer srpski Betmen svom Robinu neretko deli asistencije bez gledanja.

Jedan od najeksplozivnijih i najatraktivnijih košarkaša NBA lige iz sektora "zakucavanja", vremenom je naučio da funkcioniše na Jokićevim talasnim dužinama, da prati misli Somborca i da baš u svakom trenutku očekuje pas. Najviše onda kada se protivnička odbrana najmanje nada.

Izabrane vesti

Okupili su se Nagetsi pred početak priprema za novu sezonu u kojoj očekujemo sijaset elej-ap kombinacija u režiji Jokića i Gordona. Kako je današnji dan bio posvećen novinarima, odnosno njihovim razgovorima i pitanjima za košarkaše Denvera, stigli su i neki vrlo zanimljivi odgovori.

Gordon koji je prethodnih godina sa Jokićem posećivao Srbiju, izgovorio je velike reči.

"Pobede me inspirišu... Inspirišu me moji ljudi, moji partneri, tim, moja braća... Kada su dani teški, oni su ono što me podigne iz kreveta. Nikola Jokić će verovatno završiti karijeru kao jedan od najvećih koji su ikada igrali košarku. Zato izgaram, ubijam se od posla kako bih uveličao njegovo vreme u NBA ligi. Isto je sa Raselom, on će takođe biti deo Dvorane slavnih. Radim sve što mogu da pokušam da njemu donesem prsten. Držim se svog dela posla i na kraju dana, to je ono što mi daje inspiraciju."

Nikola Jokić je član Nagetsa od 2015. godine, Gordon mu se pridružio 2021. kada je as iz Sombora dobio prvo MVP priznanje. U međuvremenu je Nikola još dva puta proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, a šampionski prsten, prvi u istoriji tima iz Kolorada osvojili su pretprošle sezone.


tagovi

Nikola JokićEron Gordon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara