(Star sport)
(Star sport)

Srbija i Albanija zajedno organizuju EP za mlade

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 22:44

Jedina kandidatura koja je stigla u UEFA

Srbija i Albanija će zajedničkim snagaam organizovati Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije 2027. godine.

Danas je i zvanično istekao rok za podnošenje kandidatura za organizaciju i kako je srpsko-albanska bila jedina, nameće se logičan zaključak da je sve rešeno. Asošiejted pres navodi da je reč o sportskoj poruci kako bi se smanjile tenzije u regionu.

Izabrane vesti

UEFA je saopštila da su samo Srbija i Albanija ispoštovale rok prilikom podnošenja knadidtaure i sada se očekuje samo zvanična potvrda organizacije takmičenja. Belgija i Turska su takođe pokazivale interesovanje, ali nisu ispunile kriterijume.

Rukovodstva fudbalskih saveza Srbije i Albanije su u maju ove godine imala sastanak na kojem je isplanirana organizacija završnice kontinentalnog turnira za mlade selekcije. Ključna stvar za domaćinstvo pomenutog turnira na kojem učestvuje 16 reprezentacija je osam stadiona koji ispunjavaju UEFA kriterijume za odigravanje ukupno 31 utakmice. Očigledno da ih Srbija i Albanija imaju.

Predsednik FS Albanije Armand Duka, koji je ujedno i potpredsednik UEFA, je tada rekao da je reč o “100 odsto sportskom projektu” sa “veoma dobrom političkom porukom”.

“Imali smo nekoliko negativnih reakcija od strane navijača i nekih interesnih grupa, ali ne i od strane albanskih vlasti”, rekao je Duka.

UEFA je pozitivno reagovala na zajedničku kandidaturu dve balkanske zemlje, a predsednik Aleksandar Čeferin se navodi kao ključni čovek u toj podršci. Podsetimo, Srbija će u aprilu naredne godine biti i domaćin UEFA godišnjeg kongresa, a Albanija koji mesec kasnije i sasanka najužeg rukovodtsva evropske kuće fudbala.



tagovi

AlbanijaEP za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara