Maksimilijano Salas (©AFP)
Maksimilijano Salas (©AFP)

Rasing u Aveljanedi juri gol zaostatka iz Kuritibe

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 23:05

Atletiko Paranaense pobedio Studente sa 1:0 na svom terenu, ali biće pakleno pred hukom navijača plavo-belih noćas (02.30) na El Silindru

Brazilsko-argentisnki obračun u Aveljanedi. U jednom od najiščekivanijih okršaja revanš mečeva četvrtfinala Kopa Sudamerikane, Rasing i Atletiko Paranaense sastaju se noćas (02.30) na stadionu Huan Domingo Peron, poznatiji kao El Silindro.

Argentinski sastav nije u najboljem izdanju ove sezone, ali se oslanja na prednost domaćeg terena i veliku armiju vernih navijača, u cilju da nadomesti rezultatski teficit iz prvog odigranog pre sedam dana u Kuritibi (0:1). Sa pritiskom da im je ovo misija kojom bi mogli da spasu sezonu, Atletiko dolazi sa željom da ostane ne poražen kako bi se našao u svom četvrtom polufinalu nekog kontinentalnog takmičenja u poslednjih šest godina.

Izabrane vesti

Ovo svakako nije najbolji trenutak za Rasing u sezoni, uz to uključujući i poraz koji su pretrpeli u prvoj utakmici protiv Atletika, sa tri neuspeha na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima. U poslednjem odigranom meču, u sklopu argentinske Profesionalne lige, izabranici trenera Gustava Kostasa izgubili su od Taljeres iz Kordobe u gostima sa 2:0. Kao epilog toga, udaljili su se od vrha tabele, i trenutno imaju 24 osvojena boda, što je devet manje od lidera Veleza Sarsfilda.

02.30: (1,80) Rasing (3,50) Atletiko Paranaense (4,70)

Ali za ovu utakmicu možemo uzeti u obzir pretpostavku da je njihov učinak na domaćem terenu prilično postojan, pošto su pobedili u osam od poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, uz 23 postignuta i samo četiri primljena gola. U Kopa Sudamerikani u prethodnoj fazi savladali su čileanski Uačipato ukupnim rezultatom 6:1. Štaviše, čuvena Akademija iz Aveljanede do sada je pobedila u svim utakmicama kao domaći tim u ovom takmičenju. Međutim, na osnovu klasifikacije, Racing će morati znatno da se poboljša u odnosu na prethodne utakmice, jer dolazi iz neočekivanog pada u performansama. Pored neuspeha, vredi napomenuti da ekipa nije postigla golove u tri navrata na poslednja četiri meča.

Na drugoj strani imamo dvostrukog šampiona ovog takmičenja iz 2018 i 2021 godine, Atletiko Paranaense koji takođe ne prolazi kroz sjajan trenutak u sezoni, i zapravo mu je pobeda protiv Rasinga u prvoj utakmici ublažila krizu nastalu unutar kluba. Furasao je samo dva puta uspeo da slavi na poslednjih sedam utakmica, a jedna od tih pobeda bila je protiv Vasko da Game u revanšu četvrt finala Kupa Brazila, rezultatom 2:1 kod kuće, posle koje su eliminisani na penale, zbog identične pobede Moreplovaca u prvom susretu.

Posle ovog neuspeha, klub je otpustio urugvajskog stručnjaka Valtera Varinija, i sada je pod znakom pitanja šta može da predstavi u narednim mečevima. Kao prelazno rešenje, Furasao je poverio ekipu pomoćnom treneru, argentinskom stručnjaku Luisu Oskaru Gonzalesu, koji je poslednji put neku ekipu vodio na zvaničnom meču još 2022. godine, kada je bio na mestu stručnog štaba Seare.

Kao što je već pomenuto, u prvom okršaju sa Rasingom ostvarili su minimalnu pobedu, golom Žoaa Kruza u fiišu prvog poluvremena. Bio je to duel u kome je Atletiko pred prepunim tribinama Baišada Arene imao manji posed lopte i manje udaraca ka golu rivala, ukupno 12 naspram 14 Rasingovih, ali ono najvažnije, sa jednim koji je završio u mreži čileanskog čuvara mreže Gabrijela Arijasa.

02.30: (1,58) Kruzeiro (3,60) Libertad (7,00)

U poslednjih sedam odigranih utakmica zabeležili su tri poraza, uz dve pobede i dva remija. Ipak, i pored toga što nije bio briljantan, Atletiko će započeti ovaj meč nakon što je prošao četiri utakmice bez poraza, rešivši u svoju korist polovinu tih duela. Dalje, vredi istaći da je u poslednja dva nastupa Atletiko napustio teren bez primljenih golova. Uostalom, ponavljanjem ove činjenice, ostvariće napredovanje u narednu fazu takmičenja

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Korintijans - Fortaleza 3:0 (0:0), prvi meč 2:0

/Romero 55, Koronado 59, Pedro Enrike 81/

Četvrtak

Independijente Medeljin - Lanus 1:1 (0:1) - prvi meč 0:0

/Garsija 61 – Londono 39ag/

Petak

02.30: (1,80) Rasing (3,50) Atletiko Paranaense (4,70), prvi meč 0:1

02.30: (1,58) Kruzeiro (3,60) Libertad (7,00), prvi meč 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaRasing KlubAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara