©AFP
©AFP

Rasel Vestbruk: Čast je što ću biti na terenu sa Jokićem, zahvalan sam zbog toga

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 18:35

"Srećan sam što više neću igrati protiv njega i morati da mu skautiram igru", kaže novi igrač Denvera

Legendarni američki košarkaš Rasel Vestbruk kaže da je počastvovan što će biti u prilici da se nađe na terenu u istom timu sa najboljim košarkašem na svetu Nikolom Jokićem, kao i da je zahvalan što više neće morati da skautira njegovu igru kao igrač protivničkog tabora.

Vestbruk je protekle tri godine proveo u Los Anđelesu. Dve sezone je igrao za Lejkerse, a poslednju za Kliperse.

Izabrane vesti

U pitanju je MVP NBA lige iz 2017. godine, devetostruki učesnik Ol stara, dvostruki najbolji stelac NBA lige i trostruki najbolji asistent elitnog takmičenja.

"Samo biti na terenu sa Nikolom Jokićem je čast, zahvalan sam zbog toga. On radi toliko stvari na terenu koje druge igrače čine boljim, jedva čekam da uživam u tome. Nikola je najbolji igrač na svetu. Srećan sam što više neću igrati protiv njega i morati da skautiram njegovu igru", kaže Vestbruk na predstavljanju javnosti u Denveru.

Predstavnike medija je zanimalo čemu se protivnik nada protiv Jokića, nakon skautiga.

"Sreći, nadaš se da će promašiti, ništa ne možete da uradite. Bukvalno je nečuveno. Želite da budete u njegovom timu, zbog čega sam počastovan što sam ovde", dodao je Vestbruk.

Naravno, tu je i Džamal Mari i ostali igrači koji su proteklih godina bili lideri Nagetsa.

"Moj posao je da poguram Džamala Mareja da bude najbolji što može da bude. Ovaj tim je uvek na vrhu Zapadne konferencije, uvek se takmiči za titulu. Igra pravi stil košarke", rekao je Vestbruk.

Rasel je lider po broju tripl-dablova (199) u istoriji NBA lige, dok ih Nikola Jokić ima 130. Tamošnje novinare je zanimalo da li postoji konkurencija u tom smislu između njih dvojice.

"Nismo pričali o tome. Ne znam da li postoji ta trka uopšte, nismo razgovarali na tu temu. Nikola je najbolji košarkaš na svetu, igra na najvišem nivou i sve što nam je bitno jeste da pobeđujemo i to je to, verovatno bi vam i on to rekao."

Uveren je da će on i Nikola imati savršenu saradnju na terenu.

"Imam veliko poštovanje prema Nikoli i svemu što je uradio u karijeri, mislim da on ima takvo mišljenje o meni. Zato smo se odmah dobro sporazumeli, osvojio je prsten, zna šta je potrebno za trofej i ja se nadam da ću pomoći Denveru da osvoji novu titulu. Volim košarku, volim da se zabavljam, teško je osvojiti titulu, dokle god mi kao tim igramo najbolje, živećemo sa rezultatom, ako to bude NBA prsten, super, ako ne, onda ću da naučim lekcije i izvučem pouke", dodao je Vestbruk.



tagovi

Rasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara