Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović predložio četiri potpredsednika KSS, spreman povratak Nenada Krstića

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.09.24. | 17:05

Usaglašeno sa delegatima

Košarkaški savez Srbije dobiće 1. oktobra novog predsednika, umesto Predraga Danilovića na čelnu poziciju doći će Nebojša Čović koji je dobio podršku 30 od ukupno 33 delegata. To znači da će sednica Skupštine biti čista formalnost, a i dalje aktuelni predsednik Crvene zvezde je posle podnošenja kandidature predao i svoj predlog kandidata za potpredsedničke funkcije.

Čović je imao rok do 26. septembra da dostavi biografiju, program rada i imena kandidata za četiri potpredsedničke funkcije. Posle usaglašavanja sa delegatima najavljuje se povratak Nenada Krstića u srpsku košarku i KSS. Nekadašnji as i kapiten Srbije je već bio deo sistema Saveza, prvo kao direktor za mlađe kategorije od avgusta 2019, da bi od decembra 2020. postao potpredsednik KSS za mušku košarku.

Izabrane vesti

U Čovićevom timu našli bi se još Ana Joković, koja bi zadržala funkciju potpredsednice zadužene za žensku košarku, zatim Darko Jovičić kao potpredsednik za takmičenje, dok je nekadašnji generalni direktor Crvene zvezde i direktor Fajnal fora Evrolige Filip Sunturlić predložen za mesto potpredsednika za finansije.

Funkcija generalnog sekretara bila bi poverena Draganu Jakovljeviću.



tagovi

KSSizbori za predsendika KSSKošarkaški savez SrbijeNebojša ČovićNenad Krstić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara