Ostoja Mijailović (©Star Sport)
Ostoja Mijailović (©Star Sport)

Budžet Partizan Mozzart Beta je 23.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 18:56

”ABA je regionalna liga u odnosu na domaću i ima prioritet, kao što Evroliga ima prioritet u odnosu na ABA”

Pre dva dana je na redovnoj sednici Skupštine usaglašen budžet za narednu sezonu, a sada je iznos istog otkriven - 23.000.000 evra.

Partizan Mozzart Bet od države u sklopu te sume dobija, ističe predsednik kluba Ostoja Mijailović, pet miliona evra.

Izabrane vesti

”Do sada nisam govorio, mi smo pre nekoliko dana usvojili budžet od 23.000.000 evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, budžet iznosi 15.000.000 evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23.000.000, država daje pet miliona evra, baš kao i prošle godine, što nam je mnogo značilo. Samo da napravim paralelu – kada sam došao u klub dugovi su bili 15.000.000 evra, a tada je imao budžet 1.500.000. Tada smo na platnom spisku imali osam trenera koji su radili u Partizanu i devetog Mutu Nikolića”, rekao je Mijailović tokom gostovanja na RTS u Beogradskoj hronici.

Takođe je dodao...

”Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija, svi su dugovi isplaćeni, na porez smo za period od septembra do septembra uplatili preko šest miliona evra. Uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug i posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu”.

U danima potresa u regionalnoj košarci i sve glasnijih izjava čelnika srpskih klubova da biraju srpsku ligu pre regionalne, Ostoja Mijailović dao je svoje mišljenje.

”ABA je regionalna liga u odnosu na domaću i ima prioritet, kao što Evroliga ima prioritet u odnosu na ABA”.

Jedna od tema bila je i promena kompletnog tima u odnosu na prošlu sezonu.

”Publika uvek prepozna dobar posao kluba. Nakon prošle godine koja nije bila završena dobro, morali smo da menjamo atmosferu u ekipi i tada smo doneli odluku da promenimo većinu ekipe. Nije bila ideja da promenimo ceo tim izuzev Balše Koprivice... Jedan član stručnog štaba se našalio: ‘Balša ti si bio bolestan, pa si preživeo da ostaneš u ekipi’. Bilo je planirano da ostane, ali smo imali puno sreće sa prelaznim rokom. Odmah se videla hemija sa navijačima, u ekipi, tako nešto u prvoj utakmici niko nije očekivao. Očigledno su se igrači dobro uputili u to šta je Partizan. Kao da igraju 10 godina zajedno. Odličan prelazni rok, hvala svima u klubu i verujem da nas očekuje dobra sezona”.

Govorio je prvi čovek crno-belih i o uvredama koje se mogu čuti na utakmicama Partizan Mozzart Beta. Otkrio je da je klub na kazne platio preko 100.000 evra.

”Akcija je inicirana od strane stručnog štaba i igrača. Sprovedena je na meču protiv Bora, svi zahtevamo više ljubavi i manje vređanja. Željko je više puta pričao, imali smo dosta utakmica gde vodimo 20 razlike, publika krene da vređa nekoga ko nema veze sa utakmicom i rezultat padne, igrači izgube koncentraciju i ne bavimo se košarkom. Mi ćemo nastaviti sa akcijama jer želimo savršene utakmice, ne želimo da platimo ogromne kazne, preko 100.000 evra. Pojačaćemo akciju i trajaće tokom cele sezone”.

Crno-beli naredni meč igraju u nedelju od 19 časova u Subotici protiv Spartaka.



tagovi

Ostoja MijailovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara