Joviću ne pomaže ni Moratina povreda: Luka nema Alvarove karakteristike, nije vreme za promene

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 17:46

Ni Strahinja Pavlović neće početi sutrašnju utakmicu protiv Lečea

Rotirao je u nameri da pronađe najboljih 11, promenio na kraju i formaciju, ali u planovima Paula Fonseke nije bilo mesta za Luku Jovića. Srpski napadač odigrao je svega 65 minuta ove sezone, 60 u prvom kolu Serije A protiv Torina i još pet na gostovanju Parmi u drugoj rundi, potom je doživeo blažu povredu, a Milan u međuvremenu doveo i novog napadača te Jović više nijednom nije kročio na teren. I kako stvari stoje neće ni u skorije vreme imati ozbiljniju ulogu.

Fonseka je u četvrtak popodne na konferenciji za medije otkrio da je Alvaro Morata pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu sa Lečeom na San Siru, ali i nagovestio da ga u startnoj postavi neće zameniti Jović.

Izabrane vesti

"Da biste došli do kontinuiteta pomaže kada igrate sa istim igračima. Ali valja napomenuti da je Morata pod znakom pitanja, zadobio je udarac i imao je određenih problema na treningu. Pozvaću ga na utakmicu, ali ćemo morati da sačekamo kako bismo videli da li može da igra. Pod znakom je pitanja i sigurno ništa neću rizikovati", otkrio je Fonseka.

Novinare je zanimalo hoće li potencijalno Moratino odsustvo uticati na ponovnu promenu formacije i povratak na sistem sa jednim napadačem ili će španskog centarfora samo zameniti srpskim.

"Jović nema iste karakteristike kao Morata", naglasio je Fonseka aludirajući na Moratinu ulogu u milanskom derbiju, budući da Španac nije igrao kao klasični napadač, već više bio spona između sredine terena i napadačke linije."Ako Morata ne bude mogao da igra, možda bi Loftus Čik ili Rejnders mogli da obave sličan posao. Ejbraham takođe ima zaraznu energiju, i na treninzima i na utakmicama. Važno je da imamo nekoga kao što je on."

Fonseka je potom još jednom napomenuo da neće previše menjati tim u odnosu na meč sa Interom za vikend.

"Imam poverenje u sve svoje igrače, ali oni moraju da razumeju trenutak, a u ovom momentu ne bi trebalo da menjamo previše. Moramo da stabilizujemo tim i pronađemo kontinuitet. U budućnosti je to nešto što bih voleo da radim i radiću s obzirom na veliki broj utakmica. Kada postanemo pravi tim biće mnogo lakše menjati. Trenutno nismo to što bih želeo da budemo, i zato je mnogo teže da bilo šta menjamo."

To, dakle, znači da neće biti promena ni u defanzivi? Mateo Gabija je vezao dve prvenstvene utakmice u startnoj postavi, protiv Intera postigao i pobedonosni gol te Strahinji Pavloviću neće biti lako da ga izgura iz tima.

"Nemam problem da menjam. Gabija trenutno igra jer to zaslužuje. On nije jedan od najboljih u izgradnji napada, ali je neko ko odlično orjentiše odbrambenu liniju. Veoma je jak u pozicionoj igri. Za mene je važno da stabilizujem odbrambenu liniju. Sutra će on i Tomori ponovo igrati, a protiv Leverkuzena ćemo već videti…"

Naglasio je Fonseka da bi potencijalni kiks protiv Lečea bio ogroman korak unazad...

"Pobeda u derbiju podiže samopouzdanje i atmosferu unutar grupe. Jedan meč može da pomogne u tome, ali to je samo jedan meč. Ako sutra ne pobedimo napravićemo korak unazad. Svaki naredni meč uvek je najvažniji, ne razmišljamo o Skudetu ili drugim stvarima, već samo o Lečeu."

Kaže Portugalac da Milan trenutno nije ni blizu onog koji je on zamislio...

"Ne bih da dajem prognoze u procentima, ali i dalje smo dosta daleko. Defanzivno rastemo, ali bismo mogli još mnogo da napredujemo. Ofanzivno takođe ima mnogo prostora za napredak", zaključio je Fonseka.


tagovi

Luka JovićPaulo FonsekaMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara