Matijs De Liht (Reuters)
Matijs De Liht (Reuters)

Ten Hag širi 'mali Ajaks' na Teatru snova: Junajted krenuo po De Lihta

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 09:20

Engleski velikan ponudio štoperu petogodišnji ugovor

Na ne tako davno objavljenoj Bajernovoj listi igrača za koje je nemački gigant spreman da sluša ponude, između ostalih, našlo se i ime Matijsa de Lihta. Upravo bi holandski štoper mogao da proširi malu Ajaksovu koloniju na Old Trafordu budući da je Mančester junajted krenuo u napad.

Želeli su Crveni Đavoli de Lihta i zimus, ali za razliku od januarskog prelaznog roka, početkom letnjeg već su preduzeli konkretne korake i pred zastupnike reprezentativca Holandije izašli sa konkretnom ponudom koja podrazumeva petogodišnji ugovor. Ekskluzivne informacije objavio je holandski Telegraf, odnosno novinar Majk Fervej, čovek koji dešavanja sa Ajaksovim sadašnjim i bivšim igračima drži u malom prstu.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što se De Liht sa Holandijom sutra bori za plasman u četvrtfinale Eura, lični uslovi bi trebalo da budu brzo dogovoreni. Dakle, 24-godišnji štoper želi kod Erika Ten Haga, čoveka sa kojim je kao tinejdžer blesnuo, izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona, bio strelac u onom nesrećnom revanšu polufinala sa Totenhemom.

Uprkos prilično razočaravajućoj sezoni u Premijer ligi, dobio je Ten Hag podršku vlasničke strukture na Old Trafordu gde je u prethodne dve godine spiskao čak 200.000.000 evra na fudbalere sa kojima je sarađivao u Ajaksu - Antonija, Lisandra Martinesa i Andrea Onanu. Ako De Liht potpiše, u crvenom delu Mančestera crta se standardni štoperski tandem De Liht - Martines.

Ten Hag je već označio De Lihta kao primarnu metu, obavio nekoliko telefonskih razgovora sa njim i ubedio ga da je Teatar snova adekvatna sredina za nastavak karijere. Veći problem u čitavoj priči mogla bi da predstavlja visina obeštećenja. De Liht je i pored ne previše ubedljive sezone na ceni. Ima ugovor do leta 2027. godine, a tržišna vrednost mu je prema specijalizovanom Transfermarktu procenjena na 65.000.000 evra.

Posle Megvajera, Martinesa, pa i Rafaela Varana, Junajted će ponovo morati papreno da plati štopera. A vrhunski tandem u centru odbrane nema još od ere Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Matijs de Liht

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara