(©Reuters)
(©Reuters)

Luda kuća na Kopa Americi: VAR ukrao gol Kolumbiji, Brazil oštećen za penal

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.07.24. | 05:05

Na kraju sa 1:1 Trikolori idu dalje kao prvi u grupi

Potpuno ludilo vlada na Kopa Americi, a suđenje je za klasu ispod svega viđenog na Evropskom prvenstvu.

Veliki derbi grupe D između Kolumbije i Brazila završen je remijem – 1:1 – ali uz dve ozbiljne sudijske greške na obe strane. Kolumbijcima je VAR poništio čist gol, dok arbitar nije dodelio čist penal Brazilcima nakon faula nad Vinisijusom.

Izabrane vesti

Na kraju remi, koji više odgovara Kolumbiji, jer u četvrtfinale ide kao pobednik grupe, pa je put vodi na Panamu, dok će Brazil, koji je daleko od neke sjajne forme, morati da se znoji protiv Urugvaja.

Pored toga, „selesao“ neće moći da računa na Vinisijusa u četvrtfinalu, jer je dobio karton već u 9. minutu utakmice, pa će duel sa Urusima morati da gleda sa tribina.

Obe reprezentacije su i pre ovog trećeg kola imale u rukama prolaz dalje, samo neka kolosalna pobeda Kostarike nad Paragvajem mogla je da napravi pometnju, ali nije se desila, završilo se sa „samo“ 2:1 za tim iz Srednje Amerike. A, to znači da je za Kostariku i Paragvaj ovo izdanje Kope završeno.

Utakmicu u Santa Klari, inače, obeležio je pomalo zaboravljeni Džejms Rodrigez, čovek koji se pretvara u Supermena kada obuče dres reprezentacije Kolumbije, dok u klupskim ga nigde nema. Plesala je po terenu „desetka“ Trikolora, a u 9. minutu je pogodila stativu.

Malo posle toga Brazil je poveo maestralnim golom Rafinje iz slobodnog udarca. Golman je bio nemoćan, a taj pogodak je uspavao „selesao“, koji je konce igre potpuno prepustio u ruke rivalu.

U 22. minutu viđena je velika sramota za Kopa Ameriku. Dejvinson Sančez je postigao gol za Kolumbiju, a posle reakcije iz VAR sobe pogodak je poništen. Da bi se nekoliko minuta kasnije pojavila slika koja je pokazala da su sudije u VAR sobi izvlačile potpuno pogrešnu liniju i napravile ogromnu grešku. Sančezov gol je bio regularan, ali bilo je kasno za ispravku. Sreća u nesreći je što ova situacija nije uticala na kraju na raspored na tabeli.

Potpuno je Kolumbija posle toga gospodarila terenu, ređale su se šanse i opasni šutevi, a izjednačenje je stiglo u poslednjem minutu poluvremena, Danijel Munjoz je u pogodak pretvorio asistenciju Kordobe.

Međutim, VAR se obrukao i koji minut pre toga, sada na štetu Brazila. Vinisijus se probio s loptom u srce šesnaesterca Kolumbije i u tom prodoru je oboren, a sudija, potom i oni za video tehnologijom, ocenili su da penala nema, nego su pokazali na korner, iako defanzivac Kolumbije nije ni pipnuo loptu. Čudno...

U drugom poluvremenu je bilo manje uzbuđenja, ali je Kolumbija opet bila bliža pobedi. Kordoba je u 68. minutu glavom prebacio gol u dobroj poziciji, a zicer je promašio i Bore šest minuta pre kraja i njegov udarac je završio iznad okvira gola.

Druga utakmica večeri, mada gotovo beznačajna, završena je pobedom Kostarike nad Paragvajem – 2:1. Sve je bilo rešeno posle sedam minuta, kada je već bilo na semaforu dva razlike.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija KolumbijeKopa Amerika 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara