Demar Derozan (©AFP)
Demar Derozan (©AFP)

Bulsi spremni da pomognu Lejkersima da uzmu Derozana?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 22:19

To ipak neće biti lako da se izvede

Čikago Bulsi su sve otvoreniji ka novom rebildingu i to se jasno vidi kroz poteze koje prave na tržištu. Sa mladom osovinom trebalo bi da se krene u novo poglavlje klupske istorije, a spremnost vodećih ljudi da puste Demara Derozana potvrđuje namere da se u narednom periodu pravi nešto drugačije.

Tako je osvanula vest sa one strane Atlantika da su Čikago Bulsi spremni da pomognu Los Anđeles Lejkersima da uzmu Demara Derozana kroz ‘sign&trade’ opciju!? Vrsni skorer je ušao u zonu slobodnih igrača i čeka ponude klubova, a Čikago nema sredstva da ga zadrži pošto ne može da se reši opterećujućeg ugovora Zeka Lavina. Zato su u redovima šestostrukog NBA šampiona rešili da probaju da iskoriste trenutnu poziciju da bar nešto dobro izvuku iz Derozanovog odlaska, pika prve runde ili nekog igrača oko kojeg bi mogao da se gradi tim za budućnost.

Izabrane vesti

As iz Los Anđelesa se i prethodnih godina dovodio u vezu sa Lejkersima. Najviše je to bio slučaj 2021. godine, kada je trebalo da ode iz San Antonio Sparsa, ali je tada izabrao Čikago Bulse.

Rukovodeći kadrovi Bikova i pre svih prvi operativac Arturas Karnišovas je više puta tokom prošle sezone hvalio Derozanov liderski karakter i značaj u svlačionici, no sada su okolnosti takve da je njegov ostanak teško izvodljiv sa finansijske strane. No, isto tako je težak i plan Bulsa da poguraju Derozana u Lejkerse.

Naime, da bi se to dogodilo, iskusni košarkaš morao bi da pristane na ugovor od bar tri godine, uz značajno manju platu od one koju on može i želi da zaradi. Sa nedavnim dogovorom oko produžetka Patrika Vilijamsa u poslu vrednom 90.000.000 dolara za pet godina i sa sve izvesnijim ostankom Zeka Lavina, Bulsi su na samo 13.300.000 dolara ispod granice poreza na luksuz. Kako ekipa ima već 14 igrača, Derozan se tu nikako ne uklapa, pogotovo jer bi Bulsi mogli da mu ponude tek oko 12.800.000 dolara godišnje.

Ostaće zapisano da je svoj ugovor težak 81.900.000 dolara odradio vrhunski, preko te vrednosti. Što se Lejkersa tiče, Derozan bi se fantastično uklopio u tim kao jedan od najboljih dvosmernih igrača u ligi.

Zanimljivo, ranije tokom dana osvanula je vest da će Lebronov sin Broni Džejms uskoro potpisati višegodišnji ruki ugovor sa Lejkersima. Otprilike, rastući ugovor vredan oko 1.200.000 dolara u prvoj sezoni.


tagovi

Demar DerozanNBA ligaČikago BulsLos Anđeles LejkersKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara