Klemen Prepelič (©FIBA Basketball)
Klemen Prepelič (©FIBA Basketball)

Nije samo Anđušić: Još dva potpisa u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 23:11

Stiže slovenački reprezentativac i doskorašnji igrač Virtusa

Danilo Anđušić će po svemu sudeći postati prvo pojačanje Dubaija i taj potpis mogao bi da pokrene lavinu!

Kako javlja Eurohoops, još dva igrača stižu u klub sa Bliskog istoka - Klemen Prepelič i Avudu Abas. Slovenački reprezentativac nedavno je napustio Galatasaraj i postaće nova pokretačka snaga ekipe Jurice Golemca. Prepelič je imao kratku epizodu u Cedeviti Olimpiji prošle sezone i ostavio je fantastičan utisak pre nego što se preselio u Galatasaraj u kojem je igrao do kraja sezone i beležio prosečno gotovo 15 poena i više od šest asistencija u FIBA Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Avudu Abas je završio četvorogodišnji boravak u Virtusu iz Bolonje u kojem mu poslednja sezona nije bila naročito plodonosna. Bio je na svega 4,4 poena i 1,7 skokova u Evroligi, odnosno na nešto bolji 7,5 poena i dve uhvaćene lopte u Palakanestru. Sada je spreman za novo poglavlje u karijeri i to u Jadranskoj ligi.

Kako se ranije spekulisalo, paraf na ugovor sa Dubaijem očekuje se da stavi i Nemanja Dangubić, dok je ranije objavljeno da će Danilo Anđušić zadužiti opremu ekipe Jurice Golemca.

Podsetimo, generalni menadžer Dubaija Dejan Kamenjašević je u izjavi za Mozzart Sport izjavio da će budžet ekipe u prvoj sezoni biti četiri miliona evra. Ideja je da se klub gradi postepeno, odnosno da se ne ulažu ogromne svote novca na pojačanja, pogotovo jer ekipa neće igrati ni Evroligu, ni Evrokup.

Izlazak u ABA ligu biće test za celu organizaciju.


tagovi

KK DubaiAvudu AbasKlemen PrepeličDanilo AnđušićABA ligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara