Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak o narednom rivalu: Ne volim da igram sa Britancima na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 22:27

“Jednom sam i klizao danas, to je bilo prvi put ove sezone na travi”, rekao Đoković

Protutnjao je Novak Đoković kao uragan kroz prvo kolo Vimbldona, Vit Kopriva je osvojio samo pet gemova u tri seta. A, ako je suditi po “papiru”, ne bi trebalo srpski as da ima mnogo teži posao ni u drugoj rundi.

Naredni Novakov protivnik biće malo poznati Britanac Džejkob Firnli, o kojem Đoković, kako je priznao, ne zna ništa.

Izabrane vesti

“Moram da uradim domaći, nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati i videću sa kim imam posla. Britanac je, ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu (smeh), ali mi je bitno da ostanem u ritmu, da ostanem u njemu i to mi je primarno”, priznao je Đoković.

Novak se dobro osećao na terenu, nije bilo ni traga povredi kolena. Samim tim nije želeo mnogo da se vraća na Rolan Garos, na kojem mu je stradalo koleno.

“Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri”.

Podršku srpskom asu sa tribina pružala je i snuker legenda Roni O’Saliven.

“Ja sam njegov fan! Počeo sam da gledam snuker zbog njega, moj otac isto, samo sam Ronija gledao. Imao sam interakciju prvi put sa njim i bilo je sjajno. Zaista mi je drago što je to i nadam se da ćemo da odigramo snuker. Nisam dobar tu, pokušao sam, ali je teško. On je veoma dobar čovek i veoma je šaljiv”, istakao je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara