(©Reuters)
(©Reuters)

Mateus: Nemačka nije favorit protiv Španije

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.24. | 03:02

„Šanse su 50-50“, kaže legendarni as

Sudar Nemačke i Španije je možda čak finale pre finala na Evropskom prvenstvu.

Obe selekcije su pokazale odličan fudbal na šampionatu i šteta je što će jedna od njih već u četvrtfinalu završiti takmičenje.

Izabrane vesti

A, ko će to biti, ne želi da predviđa čak ni legendarni nemački as Lotar Mateus, koji Euro prati kao stručni konsultant za nemački Sport.

„Prvi put Nemačka nije favorit na svom terenu, ali to znači da je autsajder. Čeka nas otvorena utakmica, šanse su 50-50. Oba tima su impresionirala do sada, s tim što je Španija igrala možda malo atraktivnije. Ali, imaju i oni svoje mane, pogotovo kada ih uhvatite na kontru, što se videlo protiv Gruzije“, ocenio je Mateus.

Ali, vidi Lotar i mane njegove reprezentacije.

„Za razliku od Gruzije, Nemačka nije orijentisana na kontre, nego voli posed isto kao Španija. Oba tima su ranjiva iz tranzicije i oba tima će gledati da iskoriste tu manu rivala. Očekujem ravnopravan meč. Oba sastava imaju dosta iskusnih igrača, ali i mnogo mladih sa dobrom energijom“.

Ima Mateus savet za selektora Nemačke Nagelsmana.

„Možda ne bi bila loša taktička varijanta da malo prepustimo posed Španiji na desetak minuta, da ostanemo kompaktni, a onda da osvojimo loptu i probamo brzim napadima da ih ugrozimo“, Mateusov je recept za pobedu.

 



tagovi

Lotar MateusFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara