Fudbaleri Liverpula (©Reuters)
Fudbaleri Liverpula (©Reuters)

Tačka na nezaboravnu i istorijsku 2020. godinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.12.20. | 14:52

Liverpul gostuje Njukaslu u poslednjem susretu 16. kola Premijer lige

Došlo je vreme da Liverpul stavi tačku na nezaboravnu i istorijsku 2020. godinu. Na Sent Dđejms parku aktuelni šampion Engleske gostuje Njukaslu u sklopu poslednjeg meča 16. runde Premijer lige (21.00). Ekipa Jirgena Klopa će tražiti povratak na pobedničke staze posle razočaravajućeg remija sa Vest Bromvič Albionom u prošlom kolu, dok su Svrake bez pobede u četiri prethodna susreta u svim takmičenjima.

Bez obzira na izazove sa kojima su se suočili i Redsi i čitav svet, 2020. godina će uvek biti godina u kojoj je Liverpul konačno okončao trodecenijsko čekanje da ponovo osvoji nacionalnu titulu. Crveni su trenutno na pol-poziciji da ponove to dostignuće i u predstojećoj 2021, ali očajnički će želeti da završe "svoju" godinu na vrhuncu posle tako razočaravajućeg rezultata pre tri dana.

Izabrane vesti

Liverpul je dominirao u prvom poluvremenu protiv Vest Broma, ali je potom sklonio nogu sa pedale za gas, sa samo jednim golom prednosti u drugom poluvremenu, da bi na kraju platio ceh kasnom izjednačenju Semija Adžajija. To, takođe, znači da sastav sa Enfilda nije uspeo da pobedi u šest od svojih 15 ligaških utakmca ove sezone, taman koliko je i tokom cele kampanje kada je osvajio titulu u prošlom mandatu.

Uprkos tome, šampioni i dalje zauzimaju vrh tabele sa dva boda ispred najbližeg pratioca Mančester Junajteda i biće favoriti da barem sačuvaju to vođstvo netaknutim pobedom nad Njukaslom. Klopovi izabranici do sada su pobedili samo na dva od svojih sedam gostovanja u dosadašnjem delu sezone, ali najnovija od njih je bila impresivna. Kristal Palas je stradao sa 7:0.

Taj meč pokazao je Mersisajderse u njihovom nemilosrdnom najboljem izdanju, pa čak i ako večeras budu samo upola manje precizni, Svrakama će biti potreban ogroman napor da spreče Liverpul da sedmi put zaredom pobedi u poslednjoj utakmici kalendarske godine. U međuvremenu, Njukasl je pobedio u poslednjoj ligaškoj utakmici samo u dve od poslednjih 17 kalendarskih godina, izgubivši 12, i utakmicu protiv prvaka dočekuje u lošoj formi.

Niz bez pobede od četiri utakmice u svim takmičenjima, koja uključuje težak poraz od Lidsa, domaći remi protiv zaprepašćenog Fulama i ispadanje iz četvrtfinala Liga kupa od strane Brentforda iz Čempionšipa, doneo je pritisak na menadžera Stiva Brusa. Poraz od Mančester Sitija 2:0 na Boksing dej ostavio jee crno-bele sa severa zemlje na 15. mestu na tabeli, i dalje sedam bodova iznad zone ispadanja, ali sa teškim dvostrukim izazovom na kraju stare i početku Nove godine. Posle Liverpula na Sent Džejms park stiže Lester.

Svrake su, iznenađujuće, bez poraza u poslednje četiri domaće utakmice protiv branioca titule, i uliće im samopouzdanje nastup Vest Broma na Enfildu u nedelju. Međutim, bez pobede su u poslednjih sedam utakmica Premijer lige protiv Liverpula i mogli bi prvi put u istoriji ovog dvoboja da izgube šest uzastopnih prvenstvenih mečeva.

Stiv Brus ne može da računa na Dubravku, Frejzera, Lasela, Sen-Maksimena, dok su neizvesni Damet, Hendrik i Šelvi. Sa druge strane, prava bolnica u Liverpulu. Jirgen Klop na raspolaganju neće imati Van Dajka, Cimikasa, Tijaga Alkanataru, Gomeza, Žotu, Keitu i Matipa.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Ponedeljak

Kristal Palas - Lester 1:1 (0:0)

/Zaha 58 - Barns 83/

Čelsi - Aston Vila 1:1 (1:0)

/Žiru 34 - El Gazi 50/

Utorak

Brajton - Arsenal 0:1 (0:0)

/Lakazet 66/

Barnli - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Mi 32/

Sautempton - Vest Hem 0:0

VBA - Lids 0:5 (0:4)

/Sojers 9ag, Alioski 31, Harison 36, Rodrigo 40, Rafinja 72/

Mančester Junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Rašford 90+4/

Sreda

19.00: (1,60) Totenhem (3,80) Fulam (6,00)

21.00: (7,75) Njukasl (4,80) Liverpul (1,40)

Odloženo

Everton - Mančester Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslPremijer ligaLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara