(©Reuters)
(©Reuters)

Viljareal je Leverkuzenov brat iz Španije: Podmornica ponovo isplivala u ciljnoj ravnini

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 23:01

Pao Las Palmas za skok na treće mesto – 3:1

Ono što je Leverkuzen u Nemačkoj, to je Viljareal u Španiji – kralj ludih završnica.

Žuta podmornica je ove sezone u sudijskoj nadoknadi došla do pobedničkog gola protiv Sevilje (2:1), pa protiv Selte (4:3) i Majorke (2:1). Večeras nije štoperica još bila ušla u crveno, bila je u žutom, kada je Tijerno Bari u 85. minutu „pobedio“ i pomoćnog sudiju, koji je digao ofsajd (pa VAR ispravio stvar) i sjajnog golmana Las Palmasa Horkaša i doneo trijumf svom timu – 3:1.

Izabrane vesti

Pobeda vredna ne samo tri boda, nego skoka na treće mesto tabele, ispred madridskog Atletika, a tik iza Reala. A, ako nešto iz prethodnih iskustava znamo, to je da tim kojeg ovoliko miluje sreća, uz svo znanje koje ima, može daleko da dogura.

Tokom prvog poluvremena nije se videla razlika između dva tima, iako je Viljareal jurio pobeda koja bi ga vinula u sam vrh tabele, dok je Las Palmas uoči ovog kola bio zakucan za dno.

Jeste Žuta podmornica imala bolje šanse, no nisu ni Kanarinci bili bezopasni. Januzaj je imao sjajnu priliku u 20. minutu glavom, no golman Dijego Konde se izdužio koliko je god mogao da bi skrenuo loptu u korner. Isto je učinio i čuvar mreže Las Palmasa Dinko Horkaš u dva navrata, u 38. i 40. minutu. Ipak, u poslednjem minutu prvog dela nije mogao ništa: iz šanse za Las Palmas izrodila se kontra za Viljareal, koju je golom krunisao Nikolas Pepe.

Nastavak meča doneo je uzbuđenja na obe strane. Kanarinci su iznenadili domaćina munjevitom akcijom u kojoj je Januzaj fantastičnom asistencijom spoljnim delom stopala proigrao Fabija Silvu, koji je lobovao istrčalog golmana za izjednačenje.

Ali, ta radost je trajala minut-dva, pošto je Viljareal došao do penala. Zakasnio je sa startom golman Horkaš, srušio Pepea. Ali, za loptu se uhvatio Baena, koji je izgleda nedovoljno zagrejan ušao u igru s klupe na startu drugog poluvremena. Hrvatski golman je umesto tragičara postao – junak. Odbranio je udarac, uz pomoć prečke, sačuvao svom timu teško izboreno izjednačenje. Jedino što je trebalo izdržati još 40 minuta do kraja...

Opet, centimetri su delili Las Palmas od vođstva u 55. minutu: topovski udarac Januzaja zaustavila je prečka!

Kako je utakmica odmicala, tok je bio očekivan: Viljareal je sve više pritiskao, a Las Palmas se povlačio, da proba da odbrani tog vrapca što je imao u ruci. Jedan gol domaćih je poništen zbog ofsajda, a onda i drugi, kada je na semaforu već isticao 85. minut. Ali... Stigao je signal iz VAR sobe – gol je! Junak je postao Tijerno Bari, asistent za prvi, egzekutor za drugi, momak koji je tek stigao iz Bazela.

Poludela je publika na „Keramici“, Viljareal je ponovo našao put do pobede. Na koncu se i Baena iskupio za promašeni penal, u 97. minutu je kontru završio golom, čisto da se izbegnu bilo kakve napetosti do kraja.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Valjadolid - Majorka 1:2 (0:0)

/Sančez 90+4 – Larin 59, Valeri 83/

Subota

Hetafe - Alaves 2:0 (1:0)

/Amrabari 42, Milja 58pen/

Rajo Valjekano - Leganes 1:1 (1:0)

/Kameljo 8 - Krus 55/

Sosijedad - Valensija 3:0 (1:0)

/Kubo 8, Oskarson 80, 90+3/

Osasuna - Barselona 4:2 (2:0)

/Budimir 18, 72pen, Saragosa 28, Bretones 85 – Viktor 53, Jamal 89/

Nedelja

Selta – Đirona 1:1 (0:1)

/Aspas 81 – Erera 38/

Atletik Bilbao - Sevilja 1:1 (1:0)

/Hauregizar 36 - Padilja 90+3/

Betis - Espanjol 1:0 (0:0)

/Lo Selso 85/

Atletiko - Real 1:1 (0:0)

/Korea 90+5 - Militao 64/

Ponedeljak

Viljareal - Las Palmas 3:1 (1:0)

/Pepe 45, Bari 85, Baena 90+7 - Silva 47/



tagovi

ViljarealLas PalmasPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara