Simone Inzagi
Simone Inzagi

Sistem je Interov ključ, ali Zvezda će probati da pronađe njegove pukotine

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.10.24. | 08:28

Vladan Milojević je bio u pravu kada je rekao da Inter ima sistem i da je potpuno nevažno ko će biti na kojoj poziciji u timu, ali bi izostanak munutaže kod pojedinih igrača domaćeg tima Crvena zvezda definitivno mogla da iskoristi

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana)

Crvena zvezda će se večeras (21.00, Arena Premijum 1) susresti sa Interovom fudbalskom mašinerijom, sistemom igre u kom svako dobro zna šta mu je uloga na terenu. Stoga, previše nije ni važno ko se nalazi u timu, posebno što Simone Inzagi ima veliki fond igrača i podjednak kvalitet na svakoj poziciji. Inter u sistemu 3-5-2 insistira na posedu i strategijskoj igri, koja za cilj ima kapitulaciju protivnika. Ništa se neće promeniti ni protiv srpskog šampiona, iako su najavljene rotacije u startnoj postavi.

Izabrane vesti

Ipak, te rotacije su sastavni deo Inzagijeve filozofije. Mladi stručnjak od početka sezone nijednom nije ponovio isti tim iz prethodne utakmice, jer na taj način želi da zadrži optimalan nivo energije unutar ekipe i visok nivo koncentracije, koji je moguće ostvariti samo ukoliko imate sveže igrače na raspolaganju. U aktuelnom ritmu utakmica to je prilično teško ostvariti, pa stoga ne mora previše ni da čudi što će Inzagi kombinovati možda i više nego do sada. Jednostavno, može se reći da su na Meaci svesni razlike u kvalitetu u odnosu na crveno-bele, pa bi baš ovaj meč mogli da iskoriste da pruže značajniju ulogu igračima kao što su Marko Arnautović, Medi Taremi, Karlos Agusto i Denzel Damfris.

Na Crvenoj zvezdi je da kazni bilo kakav pokušaj potcenjivanja od strane domaćeg tima i takve okolnosti stavi u svrhu ostvarivanja pozitivnog rezultata u Milanu, što bi bilo ravno fudbalskoj senzaciji.

Inter je u dosadašnjem toku sezone odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima i ostvario tri pobede, tri remija i jedan poraz. Suštinski je podbacio samo u gradskom derbiju protiv Milana, gde je kao formalni domaćin poražen rezultatom 1:2. Derbiju De la Madonina prethodilo je gostovanje Nerazura u Mančesteru i odlično izdanje Inzagijevog tima na Etihadu. Interov strateg je nakon toga napravio nekoliko izmena za okršaj sa Rosonerima, ali i pored toga nije dobio adekvatan energetski odgovor od svojih igrača, pa je usledio poraz od nadahnutog sastava Paula Fonseke.

Tri dana pred meč sa Crvenom zvezdom Inter je izvojevao važan trijumf u Udinama (2:3). Inzagi se prethodno suočio sa povredom Nikola Barele, čiju je poziciju zauzeo Davide Fratezi i bio strelac vodećeg gola svoje ekipe na Friuliju. Ipak, jedan od najboljih igrača reprezentacije Italije još uvek nije u potpunosti "nalegao" kada je u pitanju sistem Inzagijeve igre. Voli na svoju ruku da istrčava pred protivnički gol i iskače iz šablona. To ponekad donese rezultat, ali sa druge strane može da utiče i na urušavanje čitave koncepcije igre tima.

Deluje da će se Inzagi večeras odlučiti za trojku Čalhanoglu, Mhitarijan, Zjelinski, koja je u potpunosti po njegovim trenerskim merilima, dok će Fratezi dobiti šansu u drugom delu igre, kada bude došlo do energetskog pada unutar domaćih redova.

Računajući vreme provedeno na terenu u dosadašnjem toku sezone, pored neprikosnovenog Jana Zomera, najveće poverenje kod Simonea Inzagija uživa Markus Tiram, koji je na terenu proveo 550 minuta i najbolji je strelac ekipe sa četiri postignuta gola. Ipak, Francuz ni u jednoj projekciji nije planiran za mesto startera protiv Crvene zvezde, što jasno pokazuje da Inzagi namerava da mu pruži vremena za predah. Slična je situacija i sa Frančeskom Ačerbijem, koji je treći po minutaži u čitavom timu, ali bi sutra protiv Zvezde defanzivnu trojku trebalo da čine Pavar, De Fraj i Bastoni.

Priliku da dođe do konkrenije minutaže pokušaće da iskoristi i Karlos Agusto, koji je samo dva puta ove sezone bio starter – protiv Monce i Mančester Sitija. Protiv srpskog šampiona će zaigrati na poziciji spoljnog igrača sa leve strane, dok će sa druge strane biti Denzel Damfris. Holanđanin je od početka sezone samo jednom bio u startnoj postavi, što je premalo za igrača takvog kvaliteta, pa bi Damfris mogao da bude posebno nadahnut protiv Milojevićevog tima.

Kada je u pitanju napad domaćih, ako se obistine najave, Medi Taremi će treći put ove sezone dobiti priliku da startuje kod Simonea Inzagija, a Marko Arnautović prvi put, nakon svega 37 minuta na terenu.

Vladan Milojević je bio u pravu kada je rekao da Inter ima sistem i da je potpuno nevažno ko će biti na kojoj poziciji u timu, ali bi izostanak minutaže kod pojedinih igrača domaćeg tima Crvena zvezda definitivno mogla da iskoristi. Crveno-beli će sa velikim defanzivnim angažovanjem pokušati maksimalno da suze prostor pred svojim šesnaestercom i onemoguće protivnika da napada u naletima, a onda iz kontranapada ili nekog prekida pokušati da ugroze gol Jana Zomera.

Projektovanih 11 Intera za Crvenu zvezdu: Zomer – Pavar, De Fraj, Bastoni – Damfris, Čalhanoglu, Mhitarjan, Zjelinski, Agusto – Taremi, Arnautović.



tagovi

Simone InzagiDavide FrateziDenzel DamfrisMarko Arnautović

Obaveštavaj me

Inter
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara