Drkušić i Krunić (©Starsport)
Drkušić i Krunić (©Starsport)

ZVEZDA – TIM ZA INTER: Maksimović ulazi u Ivanićeve kopačke da očara Meacu, Glazer i Drkušić od starta

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 20:25

Zvezdin Mesi će biti u prilici da se na licu mesta predstavi Interovim emisarima, koji intenzivno prate njegov razvoj poslednjih godina

Crvena zvezda na Đuzepe Meacu nije stigla da preti moćnom Interu, niti da stvara nekakva fudbalska čuda u Gradu mode. Došla je da napravi novi iskorak u razvoju svoje igre i za korak se približi najvišem evropskom nivou. Ako uspe u svojim namerama, misija ekipe Vladana Milojevića će biti uspešna, bez obzira na to da li konačan rezultat bio povoljan ili ne.

Šef struke crveno-belih će pokušati maksimalno da oteža posao ekipi Simonea Inzagija na putu ka osvajanju planiranih bodova u Ligi šampiona. Sa Vanjom Drkušićem u ulozi desnog beka, odnosno trećeg štopera, pokušaće maksimalno da suzi prostor pred golom Omrija Glazera i onemogući Interove napadače da prete njegovom golu u naletima. S obzirom na snagu Interovih krila, Zvezdini bekovi bi mogli da imaju ograničen broj izleta na protivničku polovinu, kako bi pokušali da spreče preveliki broj utrčavanja iza svojih leđa.

Izabrane vesti

Srećom po srpskog šampiona i Omrija Glazera, uzbuna nakon meča sa Želeničarom iz Pančeva ipak nije donela loše vesti. Izraelac nije obnovio povredu zadnje lože zbog koje je propustio kompletne pripreme i uvodni deo sezone, pa će se naći među stativama na Đuzepe Meaci. Ali sa još većom odgovornošu, s obzirom da je protiv Benfike jimao samo jednu uspešnu intervenciju, što je premalo za čuvara mreže njegovog kvaliteta. Sutra uveče će morati da bude na svom najvišem nivou, ukoliko crveno-beli žele da pokušaju da se domognu pozitivnog rezultata.

Štoperski tandmen, koji perfektno funcioniše, neće se menjati. Naser Điga i Uroš Spajić ostaju na svojim pozicijama, baš kao i Jong Vu Seol, koji je u 174. večitom derbiju pokazao da može da odgovori i na striktne defanzivne zadatke. Sutra ga očekuje najteži mogući izazov, pošto će morati da zatvori stranu sa koje dolazi prebrzi Denzel Damfris. Veoma važan defanzivan posao trebalo bi da odrade i Maks Elšnik i Rade Krunić.

Izostanak Mirka Ivanića predstavlja nenadoknadiv gubitak za ekipu Vladana Milojevića, ali je sa druge strane omogućio supertalentovanog Andriju Maksimovića da posle debija u večitom derbiju zaigra i na ovako važnoj utakmici u Ligi šampiona. Zvezdin Mesi će biti u prilici da se na licu mesta predstavi Interovim emisarima, koji intenzivno prate njegov razvoj poslednjih godina.

Na levo krilo će Piter Olajinka, koji će imati dosta defanzivnog posla, kako bi duplirao prostor koji napada Damfris, dok će se sa druge strane naći Silas, kojem bi sutrašnji meč mogao posebno da odgovara. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo bi mogao da iskoristi prostor na protivničkoj polovini i na licu mesta demonstrira svoju vanserijsku brzinu, a samim tim i napravi dosta problema Interovoj odbrani.

Sam špic napada rezervisan je za Šerifa Endijajea koji će svojom snagom i dobrim pozicioniranjem pokušavati u što većoj meri da zadrži loptu na protivničkoj polovini i omogući ostalim saigračima iz navale da reaguju iz drugog plana. 

Crvena zvezda bi trebalo da nastupi u formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Glazer - Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka – Endijaje.


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara