Savo Milošević (Star Sport)
Savo Milošević (Star Sport)

Savo Milošević: Tabelu ne gledam do februara! Prvo da saniramo odbranu, sad ću više da analiziram rivale

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.09.24. | 14:06

„Nisam pristalica da igrači dejstvuju na neprirodnim pozicijama, verujem Đorđu Jovanoviću“, istakao povratnik na klupu Partizana

Vratio se. Prethodnik je na početku trećeg mandata rekao da ide do kraja, a otišao je posle tri meseca, dok je aktuelni počeo drugu epohu na klupi Partizana bez velikih reči ili obećanja. Jedino što se, za početak, od Sava Miloševića očekuje da unapredi igru u odnosu na period pod vođstvom Aleksandra Stanojevića.

Posle četiri godine, nekadašnji golgeter reprezentativnog kalibra je opet u Humskoj. U sklopu promena koje će možda biti kozmetičke, ali sigurno neće biti samo u stručnom kadru.

Izabrane vesti

„U teškom smo trenutku: institucionalno, finansijski i rezultatski“, direktan je bio Milošević na predstavljanju javnosti. „Pre samo mesec dana nisam ni razmišljao o ovoj soluciji, kad je došao Aleksandar Stanojević mislio sam da ćemo imati mir i stabilnost, ali fudbal je nepredvidiv i sticajem okolnosti sam ponovo tu. Jedini razlog što sam pristao da se vratim je što Partizanu potrebna pomoć, a verujem da mogu da pomognem i neću tražiti opravdanja“.

Najveći problem Partizana od početka sezone je igra u odbrani. Čak i mečeve koje je dobijao, poput nedeljnog u Lučanima (3:1), znao je da zakomplikuje neshvatljivim graškama poslednje linije. Zato novi trener nagoveštava da će mu saniranje štete biti jedan od prioriteta.

„Moramo da rešimo defanzivni aspekt. Ne mislim samo na momke pozadi, jer u fudbalu postoje dve faze, igra u odbrani i u napadu, svi učestvuju. Odbrambena faza je najveći problem, iz nesigurnosti proizilaze ostali problemi. To mora brzo da se reši, do decembra, a onda da dobijemo priliku da popravimo neke stvari“.

U moru problema, povoljna okolnost za Sava Miloševića je što će odmah posle subotnje utakmice sa Tekstilcem u Beogradu uslediti pauza zbog obaveza nacionalnih selekcija, pa će imati vremena da se više posveti igri.

„Ni ja, ni direktor Ivica Iliev nismo pravili ovaj tim, moramo najpre da analiziramo šta imamo. Očigledno da ekipa može bolje. Tek bi trebalo da vidimo koji su problemi, ali je uočljivo da su postojale dobre faze, što je znak da tim može. A zašto te faze nisu duže trajale ili bile prisutna u više utakmica, pokušaćemo da odgonetnemo u narednim sedmicama“.

Nagovestio je Savo da će malo promeniti stil, pre sveka kad je reč i pripremi utakmica.

Orijentisaćemo se na takmičarski fudbal, za početak. Potrebni su nam bodovi da se stabilizujemo, jer pozicija na tabeli nije svojstvena klubu. Fokus će prvo biti na rezultatima. U prvom mandatu nisam mnogo razmišljao o protivnicima, to je možda bila greška, a možda i nije, jer Partizan u većinu utakmica ulazi s namerom da pobedi. Zato nismo mnogo analizirali protivnike, ali je došlo vreme da i to korigujemo. Mada, Ne bežimo od onoga što je ofanzivna filozofija Partizana. Znate poziciju koju sam igrao, ha-ha-ha“.

Kad je već pomenuo mesto centarfora, logično je posvetiti se Đorđu Jovanoviću, dovedenom letos, a skrajnutom u većini utakmica. Utisak je da mu je potrebno poverenje, uloga prvog špica.

Apsoutno je sposoban za nju, dokazao se kod nas i u inostranstvu, imam poverenja u njega, pokazao je i u Lučanima. Inače, ne volim da menjam pozicije igračima, svi imaju zonu komfora u kojoj se osećaju najbolje i nema potrebe rotirati, osim u nekim situacijama, negativim okolnostima. Jovanovićeva pozicija je prvi špic, takav je potreban svakoj ekipi, a on osim što je sposoban da daje golove, donosi mnogo drugih pozitivnih stvari“.

Prvi Miloševićev mandat obeležio je, između ostalih, Sejduba Suma. I to posle izgnanstva u Izrael i nepoverenja trenera. Sad su u zapećku Goh, Grimaldo, Kanute, Ovusu...

„Ekipa poseduje prostor za napredak i ne bih izdvajao pojedince. Prva ideja je da iskoristimo šta imamo, a onda procenimo koga da dovedemo. Probaćemo da dobijemo više od stranaca, jer bi svugde legionari trebalo da prave razlilku. Ako to ne rade onda je problem. Najmanji problem je analiza, za to smo moj stručni štab i ja verzirani, radili smo za UEFA. Bitnije je vreme za koje problemi mogu da se reše. Ako se za dva ili tri meseca ne vidi ono što radimo, onda nismo za taj posao. Nadam se da će do decembra videti šta želimo da uradimo. Zbog dva posla nakon Partizana mogu više trenerskih stvari da sagledam, samo što ću biti malo oprezniji. Pre svega zbog iskustva mog prethodnika, jer povratak može da bude komplikovaniji nego prvi mandat. Probaću da profitiram na negativnim iskustvima Saleta Stanojevića, biću baš oprezan pri donošenju svake odluke“.

Očigledno i u javnom diskursu, te na pitanje da li je borba za titulu realna uzvraća:

„Neću ni da gledam tabelu do februara“.

A kad je u pitanju Kup Srbije, poslednji put osvojen baš u Miloševićevoj eri?

„To je naša realna šansa da probamo, mada ne mogu da garantujem ništa“, završio je novi/stari trener Partizana.


tagovi

FK PartizanSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara