Silas Mvumpa (©MN Press)
Silas Mvumpa (©MN Press)

Grad mode - prilika da se isproba najskuplje odelo i promoviše domaća proizvodnja

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.10.24. | 08:01

Crvena zvezda protiv Intera (21.00) ima velika očekivanja od Silasa i poverenje u Maksimovića

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana/

Šoping u Milanu dostupan je samo onima sa prilično dubokim džepom. Autleti u blizini, poput Seravalea, druga su priča i širom otvorenih kapija za srednju klasu, ali to baš i nije Milano. Prodavnice u centru Grada mode rezervisane su samo za bogate. Možete prošetati okolo, baciti pogled kroz izloge radnji najvećih modnih brendova u galeriji Vitorio Emanuele pored čuvenog trga Duomo, ali ako nemate poveći iznos na platnoj kartici, nema svrhe da ulazite unutra. Niti ćete biti dobrodošli.

Izabrane vesti

Nešto slično poželeo je deo vodećih evropskih klubova kada su potpisali sporazum o formiranju Superlige Evrope. Među njima i Inter, italijanski velikan koji će večeras od 21.00 igrati na svom stadionu protiv Crvene zvezde utakmicu drugog kola redizajnirane Lige šampiona. Na stadionu "Đuzepe Meaca", baš u tom Milanu u kom su navikli na visok stalež, eleganciju i firmiranu garderobu.

Crvena zvezda je stigla u sportskoj varijanti, igrači su na put krenuli u trenerkama u kojima se najudobnije osećaju. S obzirom na višestruko manji budžet od večerašnjeg protivnika i nije bilo za očekivati da se na severu Italije pojave u Armanijevim ili Pradinim odelima. Dovoljno je što su trenerke italijanskog proizvođača Makron.

A kada dođe vreme da istrče na teren, tu klasne razlike nestaju. I jedni i drugi imaće na sebi dres, šorts i štucne. I jedni i drugi želeće tri boda.

Ideja o Superligi brzo je ugašena, UEFA je stala na stranu "malih" i omogućila im da nastave da igraju u društvu trenutno najvećih. Ipak, novi format Lige šampiona u dobroj meri podseća na to što su Inter i probrano društvo želeli, osim što nije takmičenje zatvorenog tipa i što kroz plej-of timova od devetog do 24. mesta ostavlja mogućnost da bude nekih manje očekivanih imena u osmini finala.

Da bi bila konkurentna, Crvena zvezda je u finišu letnjeg prelaznog roka angažovala Radeta Krunića, Nemanju Radonjića i Silasa. Prvi se brzo ustalio u timu, drugi hvata zalet po povratku u takmičarski ritam, dok se treći i dalje traži.

Odličan je bio Silas na debiju protiv Napretka, dao je gol u derbiju sa Partizanom, ali opšti utisak je da se još nije u potpunosti pronašao u crveno-belom dresu.

Duel sa Interom je utakmica u kojoj se očekuje da pokaže kvalitet i, pogotovo u odsustvu povređenog Mirka Ivanića, bude taj koji će vući ekipu ka golu rivala. Za očekivati je da će gosti šansu vrebati iz kontre, a to bi moglo da otvori Silasu prostor za sprinteve i prodore po desnom krilu. Iskustvo iz Bundeslige obavezuje ga da podigne nivo u odnosu na dosadašnja izdanja od dolaska među crveno-bele.

Sa otkupnom klauzulom od 10.000.000 evra Silas sledećeg leta može da postane ubedljivo najskuplja kupovina Crvene zvezde u godini kada će klub obeležavati osam decenija postojanja.

Bolju pozornicu da se dokaže od kultnog stadiona u Milanu neće imati. pa se u Zvezdi nadaju da je reprezentativac DR Konga u kofer za Milano spakovao sako i kravatu.

Biće utakmica sa Interom svojevrsno isprobavanje najskupljeg odela, nagoveštaj vredi li trošiti veliki novac na njega, ali ne i jedino što će Crvena zvezda prošetati Gradom mode. Nestrpjivi su navijači da ponovo vide i momka domaćeg kroja, Andriju Maksimovića.

Protiv Partizana je pokazao da ume da se nosi sa pritiskom velikih utakmica, lakim korakom je špartao stadionom u Humskoj. Ako bi to ponovio u Milanu, bez obzira na rezultat, Crvena zvezda će imati razlog da bude zadovoljna.

Vladan Milojević je u najavi utakmice na pitanje da li bi poverenje 17-godišnjaku od prvog minuta bilo rizično, odgovorio kontrapitanjem i na taj način potvrdio da će koristiti Maksimovića od starta.

"Šta znači to rizikovati? Ako neki igrač radi dobro i zaslužuje da igra, šta znači onda to rizikovati? Isto je i za Pruceva, to su deca koja znaju kako ja radim i kako funkcionišemo. Na njima je da ćute i rade, možda je nekada iz određenih razloga bilo sa zakašnjenjem, ali mislim da na kraju uvek dobiju ono što zasluže”, konstatovao je Vladan Milojević.

U sezoni 2020/2021 Crvena zvezda je prošetala Milanom uzdignuta čela. Nije uspela da se preko Rosonera domogne osmine finala Lige Evrope, ali je ostavila sjajan utisak. Eliminisana je bez poraza (2:2 kod kuće, 1:1 u gostima) Vreme je za neke nove igrače na pisti, spremne da zablistaju punim sjajem, kao tada Mirko Ivanić...


tagovi

FK Crvena zvezdaInterLiga šampionaSilas Mvumpa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara