(FOTO: FK Crvena zvezda)
(FOTO: FK Crvena zvezda)

Milojević raspoložen u Milanu: Kako da nas potcene kad imaju Arnautovića, Taremija, Lautara?

Vreme čitanja: 5min | pon. 30.09.24. | 20:13

"Glazer je zdrav, Drkušić spreman", ističe trener Crvene zvezde uoči utakmice sa Interom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana)

Odlučio je Vladan Milojević da njegovi fudbaleri ne treniraju na travi Đuzepe Meace veče pred utakmicu sa Interom. Umesto uobičajene prakse, trener Crvene zvezde je izveo svoje fudbalere jutros na pomoćni teren Marakane, a potom su se po dolasku u Milano samo prošetali travom čuvenog stadiona na kojem će u utorak od 21.00 igrati utakmicu drugog kola Lige šampiona.

Izabrane vesti

Na konferenciji za medije Milojević je objasnio zašto njegov tim nije trenirao i na stadionu rivala.

“Razlog je to što smo zbog zgusnutog rasporeda izabrali da dobijemo još jedan trening u Beogradu. Dosta puta smo razmišljali o tome i pošto smo igrali u petak rešli smo da dobijemo malo više vremena za pripremu utakmice, ništa više od toga”, istakao je strateg crveno-belih.

Čini se da je Vladan Milojević u dobrom raspoloženju pred još jednu veliku utakmicu koja čeka njegov tim. Pričljiviji nego uobičajeno, pa i s povremenim osmehom, odgovarao je na pitanja brojnih srpskih i italijanskih novinara.

Ne samo na ona koja se tiču njegovog tima.

“Inter je i ove godine pretedent na Skudeto, a siguran sam i da ima visoke ciljeve u Ligi šampiona. Imaju jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, reprezentativce i igrače s mnogo iskustva. Imaju sistem koji godinama igraju, a kada je tako onda je lako menjati igrače u zavisnosti od karakteristika za samu utakmicu”.

Tokom dana pojavila se informacija da će domaćini crveno-bele napasti s tandemom Arnautović - Taremi, dok će Lautaro Martinez, uprkos dva pogotka u prošloj utakmici - prva ove sezone - meč početi na klupi.

S obzirom na to da je Argentinac uglavnom prvi izbor za napadača, kao i da se očekuje da šansu dobiju još neki igrači koji nisu redovni starteri, deluje da su možda Nerazuri i pomalo potecenili rivala. Milojević se, ipak, ne slaže sa tim.

“Nije ekipa samo 10 igrača koji igraju... Pričamo o Arnautoviću, Taremiju, Lautaru, sasvim je svejedno koga će da stave. Da vi birate - ne biste znali koga da stavite. U fudbalu ne postoji potcenjivanje, već stvari koje zavise od protivničkog trenera i toga kako je on postavio utakmicu. Na vama je kao treneru da tražite mane, vrline, prostore... Tako da, priča o potcenjivanju mislim da ne stoji”.

Što se tiče Zvezdinog tima, Omri Glazer je doputovao sa ekipom u Milano i konkuriše za mesto među stativama, a od prvog minuta mogao bi da zaigra i Vanja Drkušić na poziciji desnog beka, umesto povređenog Ognjena Mimovića.

“Glazer je ok, videćemo što se tiče utakmice. Odrađena je rezonanca, nema ništa što se tiče povrede. Odlučićemo se pred utakmicu da li će biti na golu. Što se tiče Drkušića, ne možete jednog igrača koji je nespreman da stavite da igra. U tom slučaju mu se umanjuju performanse u velikoj meri, a postoji i rizik od povrede. Medicinski tim nam pomaže da donesemo odluku koliko minuta neko može da igra. Vanja je odigrao prošlu utakmicu, on je jako bitan igrač za nas, kao što su i svi drugi. Imamo neke planove, videćemo sutra i par sati pred početak utakmice opredelićemo se za tim za koji mi smatramo da može da donese benefite”, objasnio je Milojević zašto ranije nije koristio Drkušića kao desnog beka umesto Mimovića koji se povredio protiv Benfike.

Očekuje se da u vatru bude ponovo bačen mladi Andrija Maksimović, koji je zablistao u nedavnom derbiju sa Partizanom. Milojević ističe da šansa 17-godišnjem vezisti od prvog minuta ne znači rizikovanje.

“Šta znači to rizikovati? Ako neki igrač radi dobro i zaslužuje da igra, šta znači onda to rizikovati? Isto je i za Pruceva, to su deca koja znaju kako ja radim i kako funkcionišemo, na njima je da ćute i rade, možda je nekada iz određenih razloga bilo sa zakašnjenjem, ali mislim da na kraju uvek dobiju ono što zasluže”.

MORAMO DA BUDEMO KONSTANTNI

Govorio je Milojević i koje detalje smatra presudnim u sutrašnjoj utakmici.

“Moramo da budemo konstantni 90 minuta, da imamo visok stepen discipline, da budemo koncentrisani na ono što radimo. Što manje nekih praznih hodova u igri, jer Inter je ekipa koja ima svoj stil igre, a mi moramo da budemo hrabri, da se branimo kada treba, da napadnemo kada treba. Moramo da budemo konstantni, ne smeju da se dešavaju padovi. To je nešto na šta treba da obratimo pažnju”.

Kada govori o konstantnosti, Zvezdin trener posebno naglašava sistem koji postoji u Interu, a uspostavljen je i pre Inzagijevog dolaska na klupu.

“Volim da pratim njegov fudbalski put, stvarno je impozantan. Ali glavno je to što je u Interu napravljen sistem koji je konstantan i samo se dopunjuje dovođenjem novih igrača i trenera. Kada to uspete, onda to izgleda ovako kako Inter igra. Ta igra sa petoricom ili trojicom pozadi, kako god, je nešto što je jako dobro, što je Interov sistem, a Inzagi je samo nastavio da nadograđuje to”.

Zbog toga Milojević ne vidi problem u godinama igrača koji čine vezni red Intera.

“Fudbal je odavno pitanje fizike, nije više bitno da li ste mlad ili star igrač. Inter ima svoj sistem od kog ne odstupa već godinama. Igrači znaju kako da se pozicioniraju na terenu i kako da koriste energiju. Imaju mlade igrače željne dokazivanja, ali i starije koji mogu jednim potezom da reše utakmicu”.

Lider milanskog tima je Hakan Čalhanoglu, pa se jedno od pitanja odnosilo na to da li bi pritisak na njega otežao posao Interu

“Sigurno bi to moglo ako igra, ali šta ako ne igra? Jeste li sigurni da će igrati? Svakako je jako bitan igrač, njihov ključan igrač, ali imamo naš plan koji ćemo probati da sprovedemo sutra”, istakao je Milojević.

Govorio je Aranđelovčanin i o iskustvima koja je dosad imao sa italijanskim trenerima.

“Ja izuzetno cenim italijanske trenere. Bio sam gost i pratio sam rad gospodina Piolija kada je bio u Bolonji, a tokom prvog našeg učešća u Ligi šampiona imao sam čast da prekoputa mene bude Karlo Ančeloti. Složićete se da je Don Karlo jedan od najvećih, ako ne i najveći trener”.

Iako Srbin, Dejan Stanković bi se mogao smatrati "italijanskom školom" zbog bogate igračke karijere u Seriji A, pre svega Interu. S obzirom na to da su poznanici i obojica veliki zvezdaši, očekivalo se da su možda razgovarali pred sutrašnju utakmicu Crvene zvezde i Intera.

“Nisam. Svi smo zavoleli Inter kada je Dejan igrao fudbal života tamo i osvojio sve što se može. Nama zvezdašima je drago što smo imali predstavnika tu. Ali, za ovu utakmicu nismo se čuli”.


tagovi

Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara