Simone Inzagi (Reuters)
Simone Inzagi (Reuters)

Inzagi pred Zvezdu: Svi napadači u opticaju, svi moraju da igraju u oba smera

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.09.24. | 17:49

Strateg Intera je oprezan pred sutrašnji duel, zna da njegovom timu nedostaje kontinuitet i otkriva detalje sa timske analize prethodnog meča

Inter je posle skoro mesec dana i minikrize prethodnog vikenda zabeležio trijumf na Friuliju i vratio se u pobednički kolosek. Simone Inzagi i ekipa u boljoj atmosferi dočekuju sutrašnji okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, ali italijanska fudbalska javnost i dalje vidi više mana nego vrlina u igri Intera na poečtku sezone. Ni Inzagi ne beži od odgovornosti i svestan je da detalji i sitnice u konačnici mogu da naprave veći problem, pa je spreman da ih rešava čim se pojave.

Zato je Inzagi dobar deo konferencije za medije proveo objašnjavajući novinarima momenat u kojem se tim nalazi i zašto inter prima golove. Pobeda u Udinama se u Milanu više gleda kroz prizmu dva primljena nego tri data gola.

Izabrane vesti

“Pričali smo o tome na timskom sastanku. Pobeđivati je teško. A pobeđivati ponovo je još teže. Momci rade sa velikim požrtvovanjem, ali nam i dalje nedostaje kontinuitet iz prethodne sezone i moramo na treniznima da se izborimo za njega. Svi timovi prolaze kroz poteškoće, što pokazuju i različiti lideri na tabeli Serije A od početka sezone. Svi smo trenutno u momentu u kojem pokušavamo da se popravimo. Prošle subote su momci odigrali sjajnu utakmicu, ali smo i primili dva gola koji su na jutrošnjem treningu bili tema timske analize. I tu ne mislim na defanzivce, nego na ceo tim. Svi igrači moraju da učestvuju u obe faze igre. Radimo na tome i optimista sam”, rekao je Simone Inzagi.

Šta mislite o novom formatu Lige šampiona?

“Prošle sezone ste mogli da pravite prve procene već nakon dve utakmice, a sada je to situacija u kojoj su svi protiv svih. Zanimljiv format koji donosi više utakmica, ali i poteškoća. Znamo šta kalendar zahteva od nas, neće biti jednostavno i idemo od utakmice do utakmice”.

Da li su primljeni golovi od Udinezea plod pada koncentracije?

“To je veoma važan element. Fratezi je u pravu kada kaže da postoji principi igre, ali i momenti kada ekipa mora da pokaže više zajedničkih napora. Ovaj Inter koji smo gledali u subotu smo već videli i protiv Mančester Sitija, Atalante i Lećea. Ne smemo da primamo golove, ali da te dve šanse Udinezea nisu ušle, danas bismo pričali neku drugu priču. Prošle sezone smo imali sličan XG primljenih golova, tako da samo moramo da obratimo malo više pažnje”.

Šta ste rekli jedni drugima analizrajući primljene golove protiv Udinezea?

“U oba gola smo učestvovali svojim greškama. Kod prvog je Tiram ispao i ostatak ekipe je trebalo da bude kompaktniji i očisti situaciju. Bio nam je potreban još jedan čovek uz Dimarka. Morali smo bolje da se pozicioniramo. Kod drugog gola je komplikovana situacija… Čitam kako je samo jedan igrač kriv, ali je previše slučajnosti. Aćerbi, Bisek, De Fraj, Darmijan, Čalhanoglu. Pogrešili su sva petorica. Plus napadači koji su dozvolili akciju od golmana iako su mogli više da učine. Napadači, vezisti, Bisek na prvoj lopti, Aćerbi nije smeo da ide u dupli presing, Čalhanoglu nije smeo da kliza, Darmijan i De Fraj su ostavili previše prostora… Bio je to razlog za analizu celog tima”.

Da li novi format Lige šampiona može da vam bude od pomoći?

“Vreme će reći. Do sada smo lako prolazili grupne faze, ove sezone nema kalkulacija. Crvena zvezda već ima devet domaćih utakmica u nogama plus dve u kvalifikacijama. Dobro su utrenirani i imaju odlične igrače. Videli smo njihove poslednje mečeve i dobro ih analizirali. Crvena zvezda je zdrav tim koji je jak u domaćoj ligi. Evropski mečevi su uvek teški i moraćemo da budemo maksimalno pažljivi u procenama opasnih situacija”.

Kakve rokade u timu planirate?

“Nisam još odlučio za napadače. Sva četvorica su kandidati za startere, ali još nisam odabrao. Videćemo nakon poslednjeg treninga. Potrebni su nam svi jer ide još teži deo sezone. Svaki igrač nam je vredan. Nikada ne razmišljam o formaciji za naredne dve ili tri utakmice, pa tako ni sada. Izbori stalno moraju da se donose”.

Da li će Fratezi igrati sutra?

“I dalje procenjujem”.

Da li bi Zjelinski i Mihtrajan sutra mogli da budu od koristi?

“Zjelinski sigurno počinje, a za ostala dva mesta u veznom redu još nisam doneo odluku. Čalhanoglu ili Aslani, Mhitarjan ili Fratezi”.  

Da li je Dumfris zaslužio novi ugovor?

“Nije još zvanično, ali je vrlo verovatno i srećan sam zbog njega jer nam je jako bitan igrač. Sutra će početi u startnoj poistavi”.

Štoper Orel Bisek je rekao da je prethodna sezona neponovljiva. Da li je potrebno da postavite letvicu očekivanja na viši nivo?

“Kao što rekoh, treći smo na tabeli sa dva boda manje od lidera lige u kojoj svi timovi tragaju za kontinuitetom. Mislim da je Bisek u pravu”.


tagovi

Simone Inzagi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara