Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković puca od optimizma: Za dva pedlja smo veći od Makabija, mesto nam je u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 11:51

“Znam da publika tera u ovakvim situacijama ekipu da napada. Ali ne smemo da krenemo svi u napad i ostavimo auto-put“, oprezan je šef struke crveno-belih, ali i uveren u kvalitet svog tima

Sve je u ambijentu Lige šampiona na i oko stadiona “Rajko Mitić“. Nalepnice elitnog takmičenja krase zidine zdanja na Topčiderskom brdu, tu je i mušema, očekujuse taktovi himne sutra nešto pre 21 čas. Na Dejanu Stankoviću i njegovim izabranicima je da taj kolorit zadrže u Ljutice Bogdana do sredine novembra i treći put u poslednjih šest godina budu učesnici Lige šampiona.

Posao neće biti lak. Makabi ima prednost u golovima, psihološki je rasterećeniji, ali… Nekako deluje da svi u taboru Crvene zvezde veruju u konačan uspeh i istorijsku noć u Beogradu. Trener Dejan Stanković delovao je neuobičajeno smireno, čak i posle pitanja kolega iz Izraela da li bi eventualna eliminacija iz Lige šampiona predstavljala katastrofu za Zvezdu.

Izabrane vesti

Fudbal će se igrati i dalje i u Crvenoj zvezdi i u Makabiju, neće sigurno stati posle ove utakmice. Jesu u prednosti za pogodak, mi smo tamo pokazali mane, ali u Beogradu ćemo pokazati vrline. Ne znam da li je neko pomenuo reč katastrofa. Neko će drugi da proceni da li je Crvena zvezda na pravom putu. Ja sam na raspolaganju šta god odluči klub, i kako god se izjasne navijači“, poručio je Dejan Stanković.

Potom je objasnio da li smatra da Izrealeci igraju na kartu psihologije i velikog pritiska u Ljutice Bogdana.

Ne znam na koju kartu će oni ida igraju. Niko još nije ovde pomenuo reč katastrofa. Znam samo da smo za dva pedlja veći klub od Makabija i da nam je mesto u Ligi šampiona. Mogu da budem srećan što posle 20 godina igram jednu ovakvu utakmicu kao trener Crvene zvezde. Bio je Kajzerlasutern, Barselona. Sada će ponovo da bude pun stadion“.

Krcata Marakana će tražiti brzi gol. Ali euforija može da bude loš gospodar u ovakvim situacijama.

Na meni je da nađem ravnotežu. Znam da publika tera u ovakvim situacijama ekipu da napada. Ali ne smemo da krenemo svi u napad i ostavimo auto-put. Sigurno je da neće biti opuštanja, čak je možda bolje što jurimo gol zaostatka nego da je 2:2. Samo je potrebno da imamo balans između napada i odbrane“.

Makabi je u prvom meču bio mnogo agresivniji u sredini terena. I tu odneo ključnu pobedu, što je za posledicu imalo tri gola i još opasnih prilika pred golom Milana Borjana.

Sutra ćemo dobiti sve odgovore. Mogli smo bolje da odgovorimo na njiihovu agresivnost. Protiv Pjunika smo dobijali nepotrebne kartona, a istorijski meč smo odigrali bez javne opomene. Nismo uzeli nijednu drugu loptu, lako su nas spuštali u nisku zonu. Bilo je mnogo nepažnje kod tih golova. Nisu nas iznenadili, zato što smo videli da rotiraju 13 igrača u startnoj postavi“.

Očekuje Stanković i najboljeg strelca Makabija Pijeroa u startnoj postavi i pored oprečnih informacija iz Izreaela.

Igraće on sigurno“.

Međutim, nema dilemu Stanković da će mnogo toga zavisiti od Crvene zvezde.

Svi znamo šta dobijamo sutra. Šalio sam se sa igračima, pričao neke anegdote… Uvek kkažem neka Marakani izjednači, mi ćemo se potruditi da pobedimo“.

Imao je posebnu poruku Stanković za navijače.

Nadam se da ćemo obojiti stadion u crveno-belo. Čujem da će biti kiša, ali uvek može da se obuče crveni ili beli duks, ili trenerka. Neće Marakana njih uplašiti, ali oni moraju da znaju da će poslati jače igrače Crvene zvezde na njih“.



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara