Samed Baždar (Star Sport)
Samed Baždar (Star Sport)

Uzalud prvenac i peta Baždara, Orlići ne idu na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 19:55

Čak i da su izabranici Ljubinka Drulovića uspeli da pobede lidera grupe Ukrajinu, ništa nadalje ne bi zavisilo od nih

Ako je u oktobru prošle godine u Engleskoj nakon debakla 9:1 nagoveštena sudbina mlade reprezentacije Srbije, večeras je dobila rasplet, a on kaže da Orlići 2025. godine neće igrati na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Iako uoči osme od deset utakmica u kvalifikacijama, ništa nije zavisilo od njih, izabranici Ljubinka Drulovića večeras su porazom od Ukrajine na neutralnom terenu u Rigi i matematičku izgubili šanse da se nađu na kontinentalnoj smotri naredne godine - 2:1.

Veliki je rez napravio Drulović, podmladio mladu reprezentaciju implementiranjem brojnih igrača iz omladinske selekcije, ali Srbija nije imala snage da izbegne poraz od najdominantnije reprezentacije F grupe. Ćal i da je kojim slučajem igrala nerešeno, i takav scenario potpisao bi gubitak svih šansu za Evro baraž.

Izabrane vesti

Na mratovska razočaranja u vidu remija sa Luksemburgom i poraza od Severne Irske, nakalemljen je još jedan duel bez osvojenih bodova, koji je Srbija ipak dobro otvorila. Već u sedmom minutu Samed Baždar došao je do prvenca za U21 reprezentaciju. Slalažnjiva reakcija i peta napadača Saragose doneli su radost Orlićima, ali su Ukrajinci zagospodarili terenom i izjednačili u 34. minutu preko Vološina, istog onog Vološina koji je debakl Partizana protiv Dinama u Poljskoj (6:2) začinio sa dve asistencije.

U drugom poluvremenu opao je posed lopte Ukrajinaca (koji je u prvom držali loptu čak 72 odsto vremena), Srbija je imala za nijansu više loptu u nogama, ali su nominalni domaćini konstatno pretili čuvaru mreže Radničkog Luki Lijeskiću. Isporučili su čak 15 udaraca, šest u okvir, a pobedonosni pogodak postigli su u 57. minutu nakon sumnjivog penala koji je skrivio Ognjen Mimović. Talentovani vezista Brentfoda Jegor Jarmoljuk je panenkom bacio Srbiju na kolena.

Saldo Orlića nakon osam utakmica broji tri pobede, remi i četiri poraza uz gol razliku 10:18. Kako Englezi sa sedam odigranih mečeva već imaju 18 bodova, jasno je da su večeras sve nade Srbije da može na Evropsko prvenstvo potonule.

KVALIFIKACIJE ZA EP – U21

Petak

Ukrajina - Srbija 2:1 (1:1)

/Vološin 34, Jarmoljuk 57 - Baždar 7/

19.30 (2.65) Luksemburg (3.15) Azerbejdžan (2.60)

20.45 (11.0) Severna Irska (6.25) Engleska (1.20)



tagovi

mlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara