©AFP
©AFP

Najveća bomba u istoriji kluba: Davis Bertans blizu ABA lige

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.09.24. | 01:36

Grčki mediji pišu da je Letonac rekao "da" projektu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Proveo je Davis Bertans čitavo leto u traženju novog poslodavca, a ako je verovati solunskom mediju Sport24 (tačnije grčkoj novinarki Vasiliki Karamuza koja radi za pomenuti medij), Letonac konačno može da odahne. Dugodišnji NBA igrač navodno je pristao da potpiše ugovor sa novopečenim učesnikom ABA lige Dubaijem, svestan činjenice da je daleko od toga da mu Golden Stejt Voriorsi (s kojima je trenirao prethodnih dana) ponude angažman.

U slučaju da se aktivira bomba usred arapske pustinje, to bi bez ikakve dileme bilo najveće pojačanje u istoriji kluba osnovanog proletos. Podsetimo, Dubai je prethodno doveo neke igrače dobro poznate ljubiteljima košarske u Srbiji i Evropi: Klemena Prepeliča, Leona Radoševića, Avudua Abasa, Ahmeta Duverioglua, Džakorija Vilijamsa, Danila Anđušića, Nemanju Dangubića, Aleksu Uskokovića... Ali bi potpis baltičkog krila bio prelazak na viši nivo.

Izabrane vesti

Bertans je prethodnih osam godina proveo u NBA ligi, gde ja na preko 500 odigranih utakmica za San Antonio, Vašington, Dalas, Oklahomu i Šarlot imao prosek od oko sedam poena po utakmici, ali i skoro 40 odsto šuta za tri poena.

U Jadranskoj ligi Bertans je već nastupao tokom četiri sezone, pošto je od 2010. do 2012. bio član ljubljanske Olimpije, a od 2012. do 2014. Partizana. Poslednji put je nastupao u evropskoj košarci od 2014. do 2016. kada je nosio dres Baskonije.


tagovi

KK DubaiDavis BertansABA ligaSport 24

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara