Robert Prosinečki (AFP)
Robert Prosinečki (AFP)

Sosijedadov rekorder najavio pad Crne Gore, Robijevi momci slabo brane prekid

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 22:42

Islandski supertalenat Ori Oskarson načeo Hrabre sokole koji su pretrpeli treći uzastopni poraz

Izdiktirao je Robert Prosinečki dan pred premijeru u B diviziji Lige nacija startnu postavu Crne Gore. Da li je to bio pametan potez ili ne, tek gostovanje na severu Evrope nije se završilo najsrećnije po njegovu selekciju pošto je Island rutinski slavio - 2:0.

Napravio je popularni Žuti jednu promenu u odnosu na najavljeni sastav, startovao je Vukčević umesto Vešovića, ali to nije bio faktor koji je značajno uticao na krajnji rezultat. On je bio proizvod prilično slabe izvedbe gostiju na temu defanzivnog prekida. Oba pogotka Crnogorci su primili nakon kornera.

Izabrane vesti

Onaj iz 40. minuta izveo je iskusni Johan Gudmundson, a Ori Oskarson, trenutno najveći talenat islandskog fudbala zakucao loptu pod prečku Mijatovićevog gola nakon što je šmugnuo čuvarima. Pokazao je 20-godišnji napadač zašto je Mančester Siti razmišljao o njemu kao low-cost zameni za Hulijana Alvaresa i zbog čega je Real Sosijedad istresao 20.000.000 evra, kupio ga od Kopenhagena i učinio ga svojim rekorderom.

Pred istek sat vremena igre, imao je Island korner sa suprotne strane od prvog. Ovoga puta, centrirao je veteran Gilfi Sigurdson, a loptu glavom, po sličnom receptu, presekao vezista Jon Dagur Tornstejnson.

U poslednjih pola sata, znatno više nego tokom prvog dela, pritiskali su gosti. Već dva minuta nakon drugog primljenog gola, golman Brentforda Hakon Valdimarson sprečio je Nikolu Krstovića da prepolovi zaostatak, a izmene Prosinečkog baš u 61. minutu i uvođenje Stevana Jovetića i Dritona Camaja, učinile su Crnu Goru opasnijom. Dva puta je u razmaku od 73. do 79. minuta pretio Camaj, ali je Valdimarson oba puta zaustavljao udarce.

Mandat Roberta Prosinečkog na klupi Crne Gore počeo je pobedama protiv Belorusije i Makedonije, ali posle neuspeha sa Belgijom i Gruzijom, Crnogorci su nakon večerašnjeg duela nanizali tri poraza. Šansu za popravni imaće u ponedeljak od 20.45 na stadionu pod Goricom, a rival će biti Vels.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 1. KOLO

Petak

Grupa 3

Kazahstan - Norveška 0:0

Slovenija - Austrija 1:1

/Šeško 16pen - Lajmer 28/

Grupa 4

Island - Crna Gora 2:0 (1:0)

/Oskarson 40, Tornstejnson 59/

Vels -Turska 0:0



tagovi

reprezentacija Crne GoreFudbalska reprezentacija IslandaRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara