Tornike Šengelija
Tornike Šengelija

Šengelija ne želi o Zvezdi, ali Partizan Mozzart Bet hvali: Imaju najbolje bekove u Evropi

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 16:12

"Sa Ifeom su dobili jednog od najboljih. Igrao je neverovatno prošle sezone, on je pravi čovek zasigurno", ističe Gruzin

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Jedan od razigranijih igrača na revijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića je bio Tornike Šengelija. Sjajni Gruzin je bez preteranog zamora spakovao 13 poena. Čisto da pokaže da će i u narednoj sezoni biti glavna pretnja za sve protivnike koji se budu susretali sa Virtusom.

Izabrane vesti

Odlučio je jedan od najboljih krilnih centara Evrope da ostane u Bolonji i treću godinu, iako je u nekoliko navrata bio bliže izlaznim vratima. I nije mu samo maglovita klupska budućnost, celokupno leto učinilo napornim, već i nastup za nacionalni tim u olimpijskim kvalifikacijama. Kako god, spreman je i oran za sve što nosi budućnost, dok prošlost ostavlja u prašini. Pa tako i interesovanje Crvene zvezde sa kojom se dovodio u vezu i u ovom prelaznom roku.

"Sledeće pitanje", bilo je sve što je Šengelija rekao na pitanje da li je bilo kontakta između njega i beogradskih crveno-belih i time ostavio prostor za nagađanje i spekulacije oko prirode odnosa dve strane.

Ipak, vrlo rado je govorio o Partizan Mozzart Betu nahvalivši ga prvenstveno zato što je roster pojačao njegovim prošlogodišnjim saigračem, Ifeom Lundbergom.

"Dobili su jednog od najboljih, bekovska linija koju je napravio Partizan je jedna od najboljih u Evropi. Posebno Ife, igrao je neverovatno prošle sezone, posebno protiv Partizana, rešio je tu utakmicu. Imaju pravog čoveka zasigurno.”

Bilo je promena i u ekipi Luke Bankija. Igračkih, ali i rukovodstvenih. U jednom trenutku se dovodilo u pitanje da li će Virtus od jeseni nastupati u najjačem klupskom takmičenju na kontinentu kada je glavni sponzor "Segafredo", odlučio da se povuče, međutim relativno brzo se rešio problem. Nešto kasnije je doveden i kapitalac u vidu Vila Klajburna, tako da ekipa iz Basket sitija sa velikim ambicijma očekuje start nove sezone.

“Kao i svake godine, očekujemo da bude uspešna. Imamo novih igrača, deluju dobro na treningu. U narednih nekoliko dana imamo turnir, gde ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. To će pokazati, kakve su naše šanse, kakve su naše slabosti. Imamo dobar tim."

Sa reprezentacijom nije uspeo da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Parizu, iako je Gruzija bila domaćin jednog od kvalifikacionih turnira.

"Ne mogu da kažem da je uspešno, ali srećni smo što smo bili u poziciji da se borimo za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo ponovo biti u prilici i ostvariti bolji rezulat.”

Svejedno, o selektoru Aleksandru Džikiću koji je takođe bio gost na Memorijalnoj utakmici, takođe ima samo reči hvale.

"Sviđa mi se dosta. Njegovo košarkaško znanje je veliko. Nismo proveli mnogo vremena zajedno, ali sviđa mi se način na koji trenira. Nadam se da ćemo imati bolju i svetliju budućnost.”

O samoj utakmici, ali i Draženu tek po koja reč.

“Bio sam uzbuđen, proveo sam vreme sa odličnim igračima, delio teren sa njima i sve to uradio zbog Dražena, znači mi dosta. Bio sam mlad kada je on bio veliki košarkaš. Ne samo u Evropi i Americi nego i u mojoj državi. Jednostavno promenio je igru za mnoge igrače. Pratio sam kada je igrao za Netse, gledao sam film o njemu”, zaključio je Šengelija koji je i sam u periodu od 2012. do 2014. godine nosio dres Netsa.


tagovi

Tornike ŠengelijaDražen PetrovićVirtus BolonjaKK Crvena zvezdaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara