Čemu foliranje? Ta: Da, hteo sam u Bajern

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 20:23

"Nemojte me pogrešno shvatiti, nama igračima je uglavnom dobro, ali teško je ponekad kad nemate kontrolu na svojim životom"

Hteo je Bajern, hteo je Džonatan Ta (28), međutim do transfera nije došlo. Nemački šampion, Bajer iz Leverkuzena, isprisio se kao retko ko i rekao jednoj od najvećih fudbalskih institucija - NE.

Nekoliko dana pošto je spuštena zavesa na prelatni rok, iskusni defanzivac otvoreno je priznao da je želeo da promeni sredinu...

Izabrane vesti

"U Bajeru sam devet godina, iskusio sam sve uspone i padove ovde. Vrhunac je bila fantastična prošla sezona u kojoj smo osvojili duplu krunu i igrali finale Lige Evrope", počeo je Ta. "Nije moglo biti bolje i zato sam pomislio: ako sada produžim ugovor, to bi značilo da verovatno ostajem do kraja karijere. A karijera fudbalera je kratka. Bila mi je ideja da iz svega izvučem što više iskustava. Prosto je, želim da iskoristim potencijal koji leži u meni. Imao sam osećaj letos da je pravi trenutak za tako nešto. Baš zato što je iza nas skoro savršena sezona"...

Ta je bio maksimalno otvoren:

"Uradio sam sve što je bilo do mene. Jasno i otvoreno saopštio svoje želje upravi kluba. Naravno, ne pita se samo igrač. Moraju i klubovi da se dogovore. U tome je bio problem. Na kraju igrač pati, dešava se... Nemojte me pogrešno shvatiti, nama igračima je uglavnom dobro, ali teško je ponekad kad nemate kontrolu na svojim životom".

Ta je pomenuo da ga letos nije tražio samo Bajern.

"Bilo je i drugih ponuda, istina. Ono što posle svega mogu da kažem jeste da uživam dok igram za Leverkuzen, ali voleo bih da ubuduće da sve bude malo racionalnije, da nema toliko emocija".

Od produžetka saradnje sa Leverom neće biti ništa, Ta je to jasno stavio do znanja.

"Ne, moja odluka ostaje. Neću potpisati novi ugovor. Idućeg leta sam sam slobodan. Razloge sam već naveo. Ali dok igram za Bajer, igraću svim srcem".

Na pitanje da li je ipak Bajern njegova iduću stanica, ostao je zagonetan...

"Dobro pitanje... Videćemo. Još ne razmišljam o tome, predstoji mi cela sezona sa Leverkuzenom", završio je uz osmeh Ta.


tagovi

Džonatan TaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara