©Reuters
©Reuters

Siner prizemljio autsajdera, Italijana u finalu čeka uloga Novaka Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 00:40

Prvi teniser sveta rutinski eliminisao Džeka Drejpera i došao na pobedu od osvajanja drugog grend slema u karijeri

Svi koji u SAD-u bar malo prate tenis, ostaviće po strani američki fudbal, hokej na ledu, bejzbol i ostale najpopularnije sportove... Bar na dan. Urotiće se svi Amerikanci protiv Janika Sinera, imaće sve razloge za to. Iskoristiće čitavu doping aferu koja kruži oko Italijana i s jedne strane želeti njegov poraz zbog toga, ali ono što je važnije, urotiće se protiv "Šargarepe" kako ona ne bi pokvarila američki san o prvom grend slem šampionu u muškom singlu još od Endija Rodika 2003. godine. Jasno je - Janika Sinera u nedelju, pred skoro 25.000 gledalaca čeka uloga u kojoj je čitave karijere Novak Đoković. Biće priteran u ćošak i moraće da postane glavni negativac, izbor mu niko neće ni dati.

Prvoplasirani igrač na ATP listi preslišao je u polufinalu US Opena Džeka Drejpera 3:0 (7:5, 7:6, 6:2) za tri sata tenisa. Navijao je čitav Artur Eš za britanskog autsajdera, ali je Siner pokazao da ga priče koje kolaju ne dotiču ni najmanje i nastavio da neumoljivo juriša ka svojoj drugoj grend slem tituli. Momak iz Južnog Tirola postao je prvi Italijan koji je ušao u finale US Opena, a tamo će se sastati sa nekim od Amerikanaca, Tejlorom Fricom ili Frensisom Tijafoom.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je otpor 25. igrača sveta (od ponedeljka će biti 20.) bio slab, makar ne u prva dva seta. Po jedan razmenjen brejk do 5:5 značio je neizvestan prvi set, ali je u tom trenutku Siner iskoristio treću brejk loptu u gemu, poveo sa 6:5 i u narednom gemu priveo taj deo igre kraju.

Najžešća bitka vođena je u drugom setu, kada Drejper nije popustio ni makac kada je odlično servirao i doterao do taj-brejka. Siner je zatim iskazao da je i kvalitetniji i staloženiji teniser i dobio taj-brejk 7:3. Treći set ličio je na puku formalnost, a Italijan ga je osvojio 6:2.

Američka publika nije dobila ono što je želela, Sinerovu eliminaciju pre finala, a sada će svu navijačku žestinu morati da usmeri na nedeljni meč Frica ili Tijafoa protiv glavnog negativca svetskog tenisa u prethodnih nekoliko sedmica. Podsetimo, SAD će prvi put od 2009. godine imati grend slem finalistu u muškom singlu i poraza Endija Rodika u finalu Vimbldona od Rodžera Federera. Poslednju grend slem titulu među Jenkijima osvojio je upravo Rodik, kada je pre 21 godine savladao Huana Karlosa Ferera u finalu US Opena.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara