Drobnjak, Sukačev, Popović
Drobnjak, Sukačev, Popović

Vošina škola i dalje stvara dijamante: Mladi kvartet konkuriše za prvi tim

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.07.24. | 16:00

„Nekad nam nije jasno kako su odjednom došli na taj nivo, kako to ranije nismo primetili“, kaže pomoćni trener Grujić

Dušan Tadić, braća Milinković-Savić, Mirko Ivanić, Mijat Gaćinović, Miloš Krasić samo su neki od fudbalera koje je izbacila škola „Ilija Pantelić“ tokom godina. Ona  predstavlja jedan od dugogodišnjih temelja funkcionisanja i razvoja fudbalskog kluba Vojvodina. Najskoriji podsetnik da škola još spada među najbolje fudbalske akademije u Srbiji i regionu jeste Vošino dete Lazar Jovanović, koji je nedavno pojačao Crvenu zvezdu.

Međutim nije Lanetov sin jedini „biser“ koji je izašao iz ove omladinske škole u skorije vreme. Na spisku putnika na pripreme na Zlatibor, našla su se četiri imena koja su prošla mlađe selekcije Vojvodine i za koje se u Novom Sadu nadaju da uskoro mogu da postanu okosnice ekipe.

Izabrane vesti

U pitanju su 20-godišnji Miloš Popović, Luka Drobnjak i Siniša Tanjga, kao i 18-godišnji Petar Sukačev i Stefan Bukinac.

Popović i Drobnjak su prošlu sezonu proveli na pozajmici u Mladosti GAT. Popović, koji se snalazi maltene na svakoj poziciji u veznom redu, je obično dobijao priliku sa klupe, ali je zabeležio čak 28 nastupa u Prvoj ligi Srbije i jedan u Kupu Srbije. Sa druge strane, njegov saigrač iz prošle sezone je šest puta počeo kao startni štoper Mladosti, dok je ukupno dobio šansu na 25 utakmica, na kojima je dobio svega tri žuta kartona.

Obojica su se odlično pokazala u dosadašnjem toku priprema. Neretko su bili i starteri za Vojvodinu u kontrolnim utakmicama. Popović je bio jedan od najboljih pojedinaca Lala u prvoj proveri protiv Spartaka na SC Vujadin Boškov. Dok je Drobnjak pokazao izuzetnu smirenost i osećaj za igru na obe utakmice na Zlatiboru.

Pomoćni trener Vojvodine, Vladica Grujić potvrdio je da su u klubu impresionirani dvojicom povratnika u crveno-beli dres.

„To su deca Vojodine. Mi se trudimo da damo prednost njima, prioritet je da omladinci zaigraju za prvi tim. Međutim, kada igraš na nekom nivou, recimo konkretno u Mladosti GAT u Prvoj ligi Srbije, ti se vremenom prilagodiš na taj nivo i tu prestaješ da napreduješ. Dok u prvom timu Vojvodine ima izuzetno kvalitetnih igrača i oni automatski vuku ove mlađe da se izdignu na taj nivo. Luka Drobnjak i Miloš Popović rade veoma dobro. Pozitivno smo iznenađeni njihovim igrama i ozbiljno računamo na njih. Konkurisaće za minute u sezoni ispred nas. Obojica igraju na veoma visokom nivou dosad i nadamo se da će tako da nastave“, objasnio je Grujić.

Dok su Drobnjak i Popović proveli sezonu na kaljenju, Sukačev i Bukinac već neko vreme treniraju sa prvim timom. Bukinac pokriva poziciju levog beka, dok je Sukačev po dolasku iz FK jagodine 2021. godine okarakterisan kao levo krilo, međutim Bandović je kroz pripreme ispipavao kako se mladić rođen u Švajcarskoj snalazi na desnoj strani. Ovaj mu je odgovorio sa dve efikasne utakmice na Zlatiboru, gde je bio začetnik nekolicine opasnih akcija. Nažalost, njegov vršnjak i reprezentativac Srbije u u svim uzrasnim kategorijama do sada – Bukinac, se povredio na prijateljskoj utakmici protiv ekipe Noa Jerevan i uskoro će biti poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Pomoćnik Božidara Bandovića ističe da su u poslednje vreme obojica iznenadili sve u klubu, zalaganjem na treningu i izuzetno zrelim partijama.

„Bukinac vredno radi na treninzima i dosta je zreo za svoje godine. Na njega se možete osloniti da neće napraviti neki ishitren potez, iako mu je svega 18. godina. Upravo mu je ta staloženost jedan od največih kvaliteta“, rekao je Grujić i zatim se nadovezao za Sukačeva:

„On nas je najviše iznenadio. Ozbiljno se nameće svojim zalaganjem i znanjem. Petar je izvanredan, uporan, požrtvovan... Nakon svakog treninga mi u stručnom štabu pričamo o svima njima. Nekad nam nije jasno kako su odjednom došli na taj nivo, kako to ranije nismo primetili. Verovatno je reč o tome da kolektiv diže pojedinca“.

Po Grujićevom mišljenju, jedini od pomenute petorice fudbalera, koji do sada ne ispunjava svoj potencijal je Siniša Tanjga. Sin legendarnog Vošinog asa i potpredsednika kluba Miroslava, pokriva poziciju centralnog beka. Osim u Vojvodini, Tanjga je bio član omladinskog tima Bolonje i skorije Majnca. Međutim, inostrano iskustvo kao da nije dovelo do željenog napretka, čega su svesni i u novosadskom klubu. U prve dve kontrole na Zlatiboru Tanjga nije igrao ni minut

„On ima kvalitet, ali ponekad deluje nezainteresovano. Ima dobru građu i brz je za svoju poziciju, ali deluje odsutno na treninzima. Mi se trudimo da mu skrenemo pažnju, da utičemo na njega kako bi malo brže sazreo i postao profesionalac. Još nije na tom nivou, treba malo više da se posveti“, zaključio je Vladica Grujić.

Ukoliko bi se dobre partije pomenute Vošine dece, pretočile i na takmičarske utakmice, ne bi bilo iznenađenje da u sezoni ispred nas neka Vošina deca dobiju bitniju ulogu u timu. Pogotovo imajući u vidu da Lale ciljaju evropsku jesen, što bi značajno povećalo broj utakmica, samim tim otvorilo prostor za Vošine talentovane klince.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara