Hose Enrike (©Reuters)
Hose Enrike (©Reuters)

Veliki promašaj bivšeg igrača Liverpula, danas menadžera kojem društvene mreže ne idu baš od ruke

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 14:15

Hose Enrike greškom ponudio igrače šaljivoj stranici umesto treneru Lečea

Novi prelazni rok - nove priče za rubriku "verovali ili ne". Imali smo u prošlosti situacije da neki transfer propadne jer je mejl otišao u "spam", da se sa potrebnom dokumentacijom zakasni nekoliko sekundi ili da menadžeri i igrači šalju lažne biografije, menjaju godine rođenja i slično. Danas smo dobili novi slučaj koji će se dugo prepričavati. Posebno u Italiji, među navijačima Lečea; još više među prijateljima trenera Luke Gotija iako on nije centralna figura ove priče.

Naime, strateg kluba iz Serije A bio je "meta" Hosea Enrikea, nekadašnjeg levog beka Liverpula, Njukasla, Viljareala..., koji se danas bavi menadžerskim poslom i radi za Tim Rajola, ekipu agenata okupljenih oko Rafaele Pimente, nekadašnje saradnice čuvenog menadžera Mina Rajole, preminulog pre dve godine. Poželeo je Španac da ponudi dvojicu svojih igrača strategu Lečea, međutim, nije to dobro učinio. Štaviše, napravio je promašaj koji bi mu mogao obeležiti menadžersku karijeru...

Izabrane vesti

Umesto Luki Gotiju lično, Enrike je na Instagramu pisao šaljivoj stranici sa njegovim imenom koja pravi mimove - Luka Goti Reakcije. Naravno, poruka je brzo postala javna i meta šaljivih komentara.

"Zdravo, Luka, nadam se da si dobro i čast mi je da razgovaram sa tobom. Hose Enrike je, fudbalski menadžer i bivši igrač. Imam dva igrača koja bi mogla da ti budu interesantna. Obojica su pod ugovorom sa mnom i sa mojim bratom. Možeš li da mi kažeš šta misliš o tome. Hvala", napisao je nekadašnji osvajač Čempionšipa sa Njukaslom i Liga kupa sa Liverpulom, ne sluteći da je poprilično omašio profil kojem je poruka namenjena.

Igrači koje je Hose Enrike ponudio treneru Lečea su Englez Tod Kantvel, ofanzivni vezista Rendžersa i Norvežanin Markus Pedersen, desni bek Fajenorda koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Sasuolu. Nema sumnje da bi njihove usluge mogle da koriste Lečeu, ali posle ovakvog kiksa menadžera, pitanje je da li će (pravi) Luka Goti pokazati interesovanje za saradnju.

Inače, ovo nije prvi istup 38-godišnjeg Španca u javnosti. U martu prošle godine je preko svog Jutjub kanala najavio transfer Rajana Gravenberha iz Bajerna u Liverpul rečima "ovaj igrač je naš, amigo. Isti mu je menadžer kao i ja, Tim Rajola. Imali smo sastanak nedavno u Londonu, on je naš igrač".

Bila je to ekskluziva koju mnogi nisu uzeli za ozbiljno, ali šest meseci kasnije, poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2023. u Premijer ligi, holandski vezista je zaista potpisao za klub sa Enfilda.


tagovi

LečeHose EnrikeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara