Komentari na vest

Superliga kao turneja po Srbiji: Od 16 utakmica prva dva kola, samo pet stvarno “kod kuće”

G

Grilli2

pre 1 dan

Veciti su oni koji vecno imaju svake sezone zagarantovanih 80 % novca od fss,privilegije u svim segmentima,tj.ne placanje poraza,ppodrska u mediji,sudjenju,itd...(posebno zvezda zadnjih 7 -8 god.).razumem da 90%srbije navija za ta 2 kluba,Ali nemožeš da imaju privilegije da biraju sudije,da se ne kaznjavaju ako vredjaju predsednika drzave,demoliraju ložu i fizicki napadnu UO kluba(bilo je i povredjenih),da gadjaju topovskim udarima u toku utakmice utakmice igrace dovela.da pogode svog golmana topovskim udarom(krusevac),da maltretiraju i samaraju igrace i strucni stab,da odredjujes gde ce da igraju bez publike(Novi Pazar tj. Tamo nemaju podrsku lokalaca i okoline),itd...to ñemas nigde na balkanu 😃a kamoli u EU.
w

widzew

pre 2 dana

Znaci nista od stadiona u Kragujevcu. Ko normalan stavlja reflektore a stadion planiran za rusenje. Ko ih bije po usima da pricaju da ove godine pocinju sa gradnjom stadiona a onda nista. Ovakve stvari samo u Srbiji mogu da se desavaju. Nas fudbal je totalno u mulju iz koga spasa nema.
Š

Šibar 61

pre 2 dana

Kad eps mogu da vode norveržani da vode eps,mogli bi danci fss,šalu na stranu,ali toliko je rasulo u fss,ne zna se ko pije ko plaća,sve korumpirano,svako svskog drži u šaci,ovo iskreno mislim, jedino rešenje je dve godine da ne igramo uefina takmičenja,raspustimo kompletan savez,i sve opštinske saveze,smena u svim klubovima,krenuti sa novim ljudima,skroz novima,doneti zakon o sportu,dozvoliti privatne klubove,jer nas trenutni zskon ne DOZVOLJAVA privatne klubove,ako ovo ne uradimo nestaćemo,jer ovo ludilo sad sto imamo,država ulaže,pojedinci se bogate,niko ne odgovara ni za šta,da li je normalno da naš selektor ima veću pllatu od špandkog,a možda je iu dilu sa nekim
D

Da li ce?

pre 2 dana

Da li ce i ove godine biti u Novom Pazaru bez prisustva publike kada budu gostovali veciti?pitam za drugara iz Beca🙂zeleo bi da kupi kartu(rezervise) 2-3 meseca ranije pa ono da se ne cima ako neće biti dozvoljena publika.FSS kao da ne zeli da veciti imaju gostovanja gde nemaju podrsku sa tribina(mozda 300-400 navijaca iz kraljeva,Krusevca i Bg )i gde su nepozeljni(posebno zvezda).u Bih borac gostuje u Sarajevu želji i fk Sarajevo i mnogo sta se skandira i nikom nista(kao i u banjaluci),tj.ne kaznjavaju se klubovi bez prisustva publike kao Novi Pazar 🙂sveke sezone min.10 utakmica i to zbog skandiranje treneru,igracima i pirotehnike(nije bilo nacionalizma,tj nesto protiv drzave i sta vec).mislim na zadnjih 10 god.ovo oko Srebrenica su bila neka deca i neslazem se sa tim sto su uradili.netreba da generalizujes stvari,tj.onaj koji je pocinio genocid je genocidas a ne ceo njegov narod kojem pripada.
G

Grilly

pre 2 dana

Ko su to "veciti"? Zvezda i Vojvodina? TSC i Mladost Lucani?
R

Real Pajsijevice

pre 2 dana

Tuzni ste
L

Logitech

pre 2 dana

Jel to slucajno odredjeno da Partizan bude gost u prva dva kola?
N

Nenad1246

pre 2 dana

Isto kao i decenijama unazad šampion prva dva kola domaćin,a njegov rival gost. Tako na zimu će Zvezda imati tri vezana gistovanja na njivi dok će tvoj Partizan imati tri vezana domaćinstva.
A

Akonkagva

pre 2 dana

Ne smaraj sa Zvezdom i Partizanom! Nikog to ovde ne zanima.
M

MA DRUGI SU NAM KRIVI

pre 2 dana

Zaostali u vremenu i prostoru, zemlja bez fudbalskih stadiona, najjadnija infrastruktura u Evropi, a i kad se gradi izgradi se stadion u gradu bez kluba, ili kao Čar - ulupaju se milioni u nakazu, i to s atletskom stazom, isto se uradilo i u Zrenjaninu, i tamo je našminkan leš. Nema od nas ništa dokle nas ne uzmu Danci da nam vladaju 200 godina, mi smo operisani od civilizacije, pameti i estetike.
N

Nenad1246

pre 2 dana

Mi volemo tako. Lakše plivamo u mulju nego u bistroj vodi.
A

Antagonist

pre 2 dana

Kriv je Beograd i njegovo forsiranje Zvezde i Partizana! Nije ni cudo sto smo kao drzava sve manji i manji zbog beogradizacije Srbije. Sve Beograd, samo Beograd, i samo Zvezda i Partizan i niko drugi...to kad bude neko shvatio, a malo je takvih trenutno, mozda nesto i krene na bolje, ovako, idemo sigurnim putem beznadja.
Б

Блок

pre 2 dana

Знала је јагњећа бригада да за промену терена треба два месеца .Радови ,па док легне трава . Ако је нпр каснила лова од УЕФА што нису тражили новац од министарства финансија ,па УЕФА њима да проследи ? Све у циљу да радови крену на време . Наравно нико од јагњеће бригаде неће бити најурен из савеза ....можда и хоће ал на другу функцију . Радови су требали ,морали да крену дан након првенства . Једино је ТСЦ тако поступио. Ал шта се чудимо ,немамо стадионе у супер лиги ...граде се,ал прво друголигашима и трећелигашима .Орбан,Путин су луди што су градили стадионе прво суперлигашима. Сви смо се овде понадали ,стадиону у Крагујевцу...то Мистер рекао неку своју инфо... Имали неко инфо у другој лиги ,где се мењају траве ? Ивањица,Сурдулица ...? Били су текстови вештак у Ужицу, Крагујевцу...јел то за главне терене? И ове хибриде ако буду одржавали косилицама и следећа замена била за десет година . Свима којима су мењали,требали су да дају ...потпиши да ћеш стручно одржавати и да ћеш за 3-5 година сам мењати терен. Док не уведу ,стриктна правила ...можеш да играш прву и другу лигу али мораш да имаш :стадион 4к ,минимум две трибине,сређене тоалете ,рефлекторе и добар терен ...без тога . Само трећа лига . Национални стадион ,глупост ...интересовање публике је једино било кад је Господин Антић био селектор .. Ал тад између њега и јагњеће бригаде,бирали бригаду . Боље тај новац да се уложио и нове стадионе ,још хибрида за целу прву и другу лигу и нпр у наредних десет година ко нов уђе из треће у другу да добије терен .Страшно...џаба и пишемо ... Плус глупаво бонус правило ...боље ограничи странце на 7-8 ...и ко одигра сто мечева,домаћи је ...какав пасош . Ал код нас одлучује ОН..он је председник фсс,министар финансија,министар војни,градоначелник,Патријарх ...све . Један новчић ...једна страна ружичаста канализација ,друга ен један канализација .
1

1001101

pre 2 dana

Sve rečeno, bravo
V

Vanecious

pre 3 dana

Mi smo neverovatna nacija..Zar se o ovome nije trebalo ranije odlucivati? Ne mogu da verujem da se plasiraju tekstovi kao da je totalno normalno da neki tereni ne budu gorovi do pocetka prvenstva.Ali da..Kakva drzava,takav savez pa takva i liga a i reprezentacija.
N

Nenad1246

pre 3 dana

Bez bg blizanaca bi se sad krljali sa crnogorcima u kvalifikacijama za kvalifikacije.
a

ajde bre pali...

pre 3 dana

...sa blizancima. Da vam nema drzave igrali bi beton ligu. Sreca vasa, pa vas politicki sistem gura od vaseg postojanja. Daj Boze da se ugase i da ih nema, srpski sport bi prodisao konacno.
R

Rupag

pre 3 dana

Evo sad sa njima smo se pokazali prosle sezone.
N

Nenad1246

pre 2 dana

Naravno da bi prodisao ali pod vodom.
N

Nenad1246

pre 2 dana

Jese bg blizanci su krivi što Radnički bude nakantan od maltežana ili Mladost i Jagodina od Estonaca ili Čukarički od šveđana za sve su krivi bg blizanci. Al kontam da je sopstvenu nesposobnost lakše svaliti na drugog. Bg blizanci su krivi što niko neće da navija za Radničkk iz Niša i slično.
@

@Nenad1246

pre 2 dana

Ti ili si slep na oci ili se pravis lud? Pa naravno da su blizanci krivi jer su najbolji igraci tih pobrojanih klubova koji su tada igrali Evropu morali po naredjenju centrala da predju u blizance! S kojim onda igracima da igraju ti klubovi Evropu? E moj Nenade, malo se zapitaj ko drzi monopol nad igracima i finansijama u nasoj ligi...
G

GOL

pre 2 dana

PA JA NAVIJAM ZA RADNIČKI , JEDAN JEDINI U SRBIJI REAL, I SVI MOJI PRIJATELJI I DRUGARI NAVIJAJU ZA NIŠKI REAL, A VI DRŽAVNI PROJEKTI BLIZANCI I OVA PROPALA VOJVODINA ŠTO SVA TRI KLUBA FINANSIRA DRŽAVA MOŽETE DA NAM GA P....TE, JEL ZNATE, JEDAN JE NIŠKI REAL
N

Nenad1246

pre 2 dana

Ma naravno da su morali.
š

šid

pre 3 dana

Obavezno da se smanji liga na 10-12 klubova. Ako je to dovoljno Švajcarcima,Austrijancima i Hrvatima onda mora da bude i nama.
V

Vratolom

pre 3 dana

Ne razumes. Dzaba ti je broj klubova u ligi, kada drzava gura dva kluba decenijama unazad. Zar ne kapiras da broj klubova nije problem u nasoj ligi, nego guranje BG blizanaca od strane drzave?
g

gostnsnsns

pre 3 dana

boze cirkusa. znaci imt nema ni stadion u zakupu i licenciran je za superligu?
F

Fakerica

pre 3 dana

Eh Kad bi ovako tabela izgledala pred plej off i play in... 🤣🤣🤣
I

Igorrr

pre 3 dana

Radnički iz Kragujevca godinama igra na stadionu koji nema reflektore, iako svi znaju da ne ispunjava uslove super lige, zbog jakih veza u savezu Radničkom se uvek gleda kroz prste! Preko 100 utakmica je u prethodnih nekoliko godina prijavila Uefa iz naših liga, jedino su zbog politike, Kolubaru izbacili iz lige, sve ostale su zaštitili, eventualno neke novčane kazne! Jednostavno je, ako si dobar sa ljudima iz saveza, sve može da se uradi, ako nisi crno ti se piše!
A

Antagonist

pre 3 dana

Kada svi klubovi u ligi budu dobili isti iznos novca iz budzeta kao i BG blizanci, mozda ce i napraviti reflektore u KGu.
N

Nenad1246

pre 3 dana

Ni u jednoj ligi sveta klubovi nemaju isti budžet, a i ne može klub bez navijača i rezultata da ima isti budžet kao klubivi sa trofejima i navijačima.
A

Antagonist

pre 2 dana

@Nenad1246 Namestenim trofejima od strane drzave i placenim "navijacima"? Stvarno si ovo naveo kao argument??? Zato smo tu gde jesmo.
N

Nenad1246

pre 2 dana

Jeste i UEFA nam namestila trofej. Kolko vas ima pljuvača po bg blizanca pa preusmerite tu energiju na lokalne klubove zasucite rukave krenite u promociju omasovljavanje navijača podignite klub da bude vredniji brend od svetskog i evropskog šampiona al ne lakše je kriviti druge za sopstvenu nesposobnost u tome smo majstori da su nam uvek svi krivi osim nas.
A

Antagonist

pre 2 dana

@Nenad1246 Nemoj da izvrces cinjenice! Pricamo titulama i trofejima posle cuvene 1991. godine i raspada SFRJ. Znas ti vrlo dobro na cega se misli ovde. Misli se na poslednje 3 decenije namestanja "titula" i kojekakvih laznih trofeja blizanaca koje je drzava osvojila umesto njih. Ali ti zivi u svom svetu, misli kako je to normalno i kako nam je liga regularna i kako se blizanci finansiraju iz svog budzeta, a ne od poreskih obveznika i kako osvajaju "titule" zahvaljujuci njihovom kvalitetu.
Z

Zvlat BG

pre 3 dana

Direktore, liga ti je u startu neregularna! Direktno se krši pravilnik i propozicije takmičenja! Imaš klub koji je optužen za nameštanje, imaš terene koji ne ispunjavaju uslove, imaš gomilu problema!
С

Сале2323

pre 3 dana

Чекај, а Текстилац никаква казна за она срамотна намештања, јел'? Све је то легитимно изгледа!?
E

EnergyCombain

pre 3 dana

Auuu druze, pa gde si od Tekstilca krenuo??? Hahaha. Pa daj pogledaj kako drzava namesta ligu Zvezdi i Partizanu 3 decenije unazad. Kakav Tekstilac covece...
T

Trebunjac

pre 3 dana

Ova liga je svoju regularnost pokazala već time da šampion nije izgubio kod kuće od 2017 godine. To nigde u svetu nema. A tek onda dolazimo do one liste gde je opet isti taj klub svetski rekorder dve tri sezone zaredom kao prvi po broju dosudjenih penala. A ovi podaci u tekstu su samo još jedna komedija ove lige. Ludost.
A

Avramopolous

pre 3 dana

Druze, ova liga je neregularna od momenta raspada SFRJ. Politicari iz kruga dvojke guraju dva kluba vec 3 decenije unazad. Svaki onaj ko prati fudbal u ovoj zemlji ima ozbiljnu dijagnozu.
I

IVAN 82

pre 3 dana

Zasto ste dopustili timovima koji nemaju uslove za Super ligu da uopste imaju pravo plasmana? A da jedan stari klub koji ima tradiciju koga je unistio jedan "mag" sad se vratio na celu sa "magovom" decom da ga oni vode . Normalno i on ce biti ko zna koja filijala mezimceta svakoga rezima!!!
D

Da se ne lazemo

pre 3 dana

Vise cirkus nego liga, a sve zarad hira jednog coveka.
O

OSTAVKE kompletnog FSS-a

pre 3 dana

Napraviti Superligu s 12 klubova. U Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu napraviti stadione koji ispunjavaju sve uslove za mečeve Lš i A reprezentacije.
V

Vratolom

pre 3 dana

Ali covece, kako ne shvatas da ti ne vredi liga sa 8, 10, 12 ili 14 klubova kada drzava gura BG blizance, i tako vec 30 i vise godina. Bilo bi isto kao i do sada. Politicari iz BGa odredjuju ko ce od dva blizanca biti "sampion".
O

Odzaci

pre 3 dana

U Odzacima jos nista nije pocelo da se radi,pitanje da li ce opste i krenuti,jer nemaju papire da je njih stadion,taj problem traje vec duzi niz godina,Opstina nije sposobna problem da resi.
б

бојкот

pre 3 dana

Суперлига не испуњава основне услове за одржавање. Преко вештачких подлога и пољана, до неисплаћивања плата играчима. Укинути ово криминално такмичење. И не нема везе са Звездом и Партизаном, јер њих штити свака власт, већ има везе са 10 СНС клубова што у првој, што у другој лиги.
?

??

pre 3 dana

Svaki klub treba da igra na najblizem stadionu sa dobrom podlogom, tribine manje vise nisu bitne. Dok se ne zavrse njihovi stadioni
h

hh

pre 3 dana

ionako navijača svakako nema 🤣

Chiske

pre 3 dana

FSS nije na vreme odobrio sredstva klubovima koja je dobio od UEFA za postavljanje novih terena, onda u NS je falio pecat 2 nedelje i odobrenje da bi se poceli radovi na terenu. Pa sada vi napravite u svojim glavama racunice sta se sve ovde mulja i brlja...
r

rajaram

pre 3 dana

nista strasno, i do ne znam kad da produze, jednostavno sada kad imamo i ova 4 nova stadiona, KO GOD EN ISPUNJAVA USLOVE, AUSAO JE U SUPER LIGU, IZVOLI DRUZE, MOZES DA IGRAS TU I TU..NAPOKON DA SE SREDE TERENI...nadam se da ce urediti i pokriti tribine,tako da, sve je to dobro, a smetala i kriticara ce biti uvijek
m

moni

pre 3 dana

ligu smanjiti na 10-12 klubova...ovako smo smešni...
V

Vratolom

pre 3 dana

Sta dobijas time? Opet ce drzava da namesta u korist BG blizanca prvenstva kao i prethodne 3 decenije. Opet ce se i pre pocetka prvenstva znati da Zvezda ili Partizan osvaja titulu. Uzas!
J

Jastog16

pre 3 dana

dobijamo to što nećemo morati da razmišljamo gde će da igraju jedinstvo iz Uba i tekstilac i lučani i svi ti smešni timovi
2

22334455

pre 3 dana

Da nema interesa raznih mafijasa i pranja para, nasa liga treba da najvise ima 10 klubova, i to je puno. Ograniciti najvise 3 kluba iz Beograda, iz svakog regiona po jedan klub, i to je to. Izbaciti piliticare i penzionere iz fss i klubova, dati fudbal u ruke sportskim radnicima, pravim. Promeniti rad u skilama fudbala. Dati sansu talentovanoj deci, a ne deci roditelja koji imaju pare guraju svoje dete a nije talentovano za fudbal. Za to sve treba pravi ljudi, ali nazalost i ti koji se povremeno pojave, poput Vidica, budu proglaseni za drzavne neprijatelje. Jad tuga i beda Srpskog fudbala se nastavljaju i nema kraja tome
V

Vratolom

pre 3 dana

Opet ce drzava da namesta u korist BG blizanaca prvenstva. Tako da 10, 12 ili 14 klubova, isto ti je.
R

Revolucija

pre 3 dana

Da li ste vi to upravo zamenu trave i sredjivanje terana nazvali stadionskom infrastrukturnom revolucijom? To se na zapadu radi na kraju svake sezone. Mada, to za nas i jeste revolucija.
S

Slanina

pre 3 dana

Citam i ne verujem. Mada je nama revolucija i kada stave novi pisoar u wc, jednom u 10 godina. Do tada koleru dobijes ako se usudis u wc da odes.
m

mixM

pre 3 dana

Kakvi ljudi vode savez i cinjenica da je politika nikad vise upletena u sport, jasno je u kakvom stanju nas fudbal, a i ostali sportovi!!!
S

Smejurija

pre 3 dana

Izlazi komisija da utvrdi da li ce moci da se igra?! Ko je davao dozvolu svih ovih godina u Ivanjici da se igra?
C

Cska

pre 3 dana

Zvezda dovodi Nikitu Kurbanova!!!
V

Vlada79

pre 3 dana

Cirkus počeo a nije ni počeo...
K

Kamikaza Lučani

pre 3 dana

Kritikujete terene,oni se rade.Pa ne može preko noći nešto da se uradi,ako ste ikada nešto radili(ne računa se tastatura)onda znate o čemu pišem.Dajte samo malo strpljenja,da lj ste vi dobri u svom poslu?Lako je kritikovati,svi imaju svoje porodice,i svako se za njih bori,pa i ti fudbaleri
N

Novi pazar

pre 3 dana

Novi pazar ima Atletski stadion koji je u boljem stanju nego 70% stadiona u Srbiji.(kapacitet je oko 4-5;hilj.sedecih mesta).
v

v1ad

pre 3 dana

Komedija od organizacije.
L

Lule29

pre 3 dana

Mogu i da ukinu ligu, bice svima lakse
G

Gosttt

pre 3 dana

Stare grobarske zelje, ako ne mozemo da osvojimo titulu, ukidajte ligu, to je samo limena kanta...
K

Kurir djoka

pre 3 dana

Zovnite fifu i uefu da se bar ljudi ismeju kad vide ovako nesto
c

ccchjjj

pre 3 dana

Napredak moze da igra na novom i lepom atletskom stadionu. Isto kao i u Pazaru.
Г

Гост

pre 3 dana

А ако већ пријављује стадион из неког другог града, зар није логично да то буде Зајечар као најближи? Додуше до Лесковца имају директну линију аутопутем па се, можда, лакше стиже.
Z

Zavrzlama

pre 3 dana

@Гост Mogu i letecim taksijem.